Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar ve beraberindeki gaziler, 14 Şubat'ta vatanı uğruna canlarını veren şehitleri ziyaret etti. Cebeci Şehitliği'nde şehit aileleriyle bir araya gelen Aylar, 'Vatanı uğruna canlarını feda eden şehitler için ne yapılsa az' diyerek tüm şehitlere rahmet diledi. Devletin şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanında olduğunu ifade eden Aylar, 'Bugün şehitliklere tüm milletimizi davet ediyoruz, eşini, evladını alan herkesi şehitlikte görmek istiyoruz. Şehitlerimizin yanında olmak herkesin borcudur. Bu insanlar bizim için bedel ödediler. Şehitlerimiz bugün Sevgililer Günü'nde eşinin yanında değil toprakta ise bu vatan içindir, bayrağımız inmesin diye, devletimiz bir olsun diye toprakta' şeklinde konuştu.
Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda hayatını kaybeden şehitlere de rahmet dileyen Aylar, milletin emaneti olan ailelerine sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi. Aylar, 'Biz devletimizin de her zaman yanındayız. Bizi PKK'nın kurşunları değil, vatana ihanet edenlerin, içerideki ve dışarıdaki hainlerin sözleri yaralıyor. Şehit ailelerimizi üzenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Bu vatanın tapusu şehit ve gazilerindir. Biz bu vatanı hainlere bırakmayacağız' dedi.

'Benim için Sevgililer Günü eşimle cennette kavuştuğum gündür'
Dağlıca'da şehit düşen Üstçavuş Okan Taşan'ın eşi Aylin Taşan da Sevgililer Günü'nde eşinin kabrini ziyaret etti. 6 yaşında Meriç isminde bir oğlu olduğunu anlatan Taşan, 'Yüreğim yanıyor ama bir yandan da gururluyum, çünkü benim eşim hain değil, vatan için kanını, canını verdi. 'Bugün Sevgililer Günü' diyorlar, anılarımız gözümün önünde canlanıyor. İçimden hiçbir şey gelmiyor, benim için Sevgililer Günü eşimle cennette kavuştuğum gündür. Oğlum için ayakta durmaya çalışıyorum' diye konuştu.

Sevgililer Günü’nde şehitlere duygusal ziyaret