Samsun'da Yeşilyurt Grup tarafından Tekkeköy Selyeri Mahallesi'nde yapılması planlanan, 19 bin 550 metrekare arsa üzerine 16 derslikli, 3 klinik atölyesi bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için protokol imzalandı. Samsun Valisi Osman Kaymak, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Yeşilyurt Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt arasında imzalanan protokolle Tekkeköy bir okula daha kavuşacak.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Yeşilyurt Demir Çelik yönetim merkezinde gerçekleşen protokol imza töreni öncesi konuşan Yeşilyurt Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt, "Yeşilyurt ailesi olarak eğitime çok önem veriyoruz. Hele sanayici olduktan sonra mühendislerle çalışmaya başladıktan sonra eğitimin ne kadar faydalı olduğunu daha iyi anladık. İlkokul ve ortaokul için 5 kilometre uzaklıktaki okula yürüyerek gittim. Hatta kış zamanlarında geceye kalıyorduk ve korkuyorduk. O zamanki şartlarda babam, 'Ben okul için yer veriyorum, buyurun siz de okulunuzu yapın' dedi. Okul için rahmetli babam vesile oldu. Kendisi hayırsever biriydi, bizler de onun yolundan gittik. Bu bizim 6'ncı okulumuz. Sosyal yatırımlarımızda her zaman eğitim öne çıkmaktadır. Bu okulun Tekkeköy'e kazandırılmasında benim kadar Belediye Başkanımız Hasan beyin de çok gayreti ve emeği var. Okulumuz ilimize, ilçemize hayırlı olsun" dedi.

GÜZEL GELİŞMELER VAR

Protokol töreninde konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun'da eğitimde çok güzel gelişmeler var. Ama biz istiyoruz ki daha iyisi olsun. Çünkü bizim insanımız daha iyisine layık. Eğitilmiş toplumlar dünyayı yönetiyorlar, o anlamda Samsun, eğitimli iyi insanlarla yol alabilir. Hem Samsunumuz, hem ülkemiz açısından eğitimli toplumlar bizlere ümit veriyor. Samsun bir tarım kenti. Şüphesiz çağımızın gerektirdiği bilim ve teknolojiyi çok iyi kullanan, katma değeri yüksek ürünler üretmesi açısından da ziraat fakültelerine ve meslek yüksek okullarına ihtiyaç var. Yeşilyurt ailesinin destekleri ile Samsun'a Türkiye'nin en güzel, en modern çağımızın gerektirdiği en güzel laboratuvar imkanlarına sahip donanımlı bir ziraat meslek lisesi kazandıracağız. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

GURURUNU YAŞIYORUZ

İlçeye yeni bir okul kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkan Togar ise, "İlçede eğitim veren okulların sayısı gün geçtikçe artıyor. İlçemize dört yıl gibi kısa süre içerisinde dokuz farklı eğitim kurumu kazandırarak Tekkeköy'ü eğitimde marka bir ilçe haline getirmeyi başardık. Eğitim kurumlarının ilçemizde hayat bulması için gerekli arsa tahsisi, imar düzenlemesi, kamu kurum ve kuruluşları ile görüşmelerin ve resmi takibin yapılması gibi önemli çalışmaların yanında yatırımcılarımızın ve hayırseverlerin ilçemize okul inşa etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Cemal Yeşilyurt ve Yeşilyurt ailesi de bu konuda her zaman destek sağlıyor. İlçemize kazandırılacak okulumuz, Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kanserde erken teşhis konusunda 'Erken teşhiste biodedektör köpekler' adlı projesinin hayata geçirilebilmesi için gerekli donanıma ve alt yapıya da sahip olacak. Bizleri her zaman destekleyen, hayırsever iş adamımız Cemal Yeşilyurt amcamıza ve Yeşilyurt ailesine, ilçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Protokol imza törenine ayrıca, Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk ve Yeşilyurt Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Yeşilyurt da katıldı.

Barış BUDANOĞLU