Kadit Has Stadı bahçesinde düzenlenen uğurlama törenine, Kayser Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Müftüsü Şahin Güven, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şahin Güven, yardımların devam edeceğini söyleyerek, '38 tırla yardımı başlattık, bugün itibariyle 334 tır yardımı göndermiş oluyoruz. Şimdiye kadar 284 tır yardım göndermiştik, şuanda Kayseri'mizin hayırseverlerinin katkılarıyla 50 tırlık bir yardım kampanyamızı da bugün huzur içerisinde yola çıkaracağız. Bir taraftan ülkemiz terörle mücadelesinde büyük başarılar elde ederken, özellikle sınır ötesinde Fırat kalkanı harekatıyla terörden arındırdığı El Bab, Cerablus, Er Rai, ve Çobanbey bölgelerinde yaklaşık 800 bin mülteci kardeşimize her gün yemek veriyoruz, sofralarına sıcak ekmek koyuyoruz. Aynı şekilde şuanda yaklaşık 1 ay önce başlayan zeytin dalı harekatıyla Afrin ve çevresi de inşallah terörden temizlenecek ve oralara bizler gerekli insani yardımları ulaştırmaya çalışacağız' ifadelerini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli ise, Kayserililerin hayırseverlikte yarıştığını belirterek, 'Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerif'te buyurduğu 'Veren el, alan elden üstündür' ilkesine göre hareket ettiklerini burada hep beraber müşahede etmiş olduk. 15 Kasım'da vakfımızın diğer yöneticileri ile beraber Fırat kalkanı operasyonunun yapıldığı bölgede 4 gün bulunduk. Orada yol, su ve elektrik yok. Bu bölgede yaşayan Suriyeli kardeşlerimizi görünce bugün bu tırların ne anlama geldiğini çok daha iyi bir şekilde anlamış olduk. Milletimiz Türkiye'nin dört bir tarafından yardım elini onlara uzattı. Birçok hayır kurumu da ellerinden gelen her türlü gayreti sarf ettiler' diye konuştu.

Herkesin gıpta ile baktığı işleri yaptıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, 'Herkesin gıpta ile baktığı, birçok şehrin özendiği ama yapamadığı bir olayla karşı karşıyayız. 50 tır yardım, kısa bir süre içerisinde yapılan organizasyonla toplanabiliyor. Bu işte Kayseri'de oluyor. Kayseri'nin özelliği ve güzelliği budur. Birçok memleketin ve birçok şehrin övündüğü değerler vardır. Bazı şehirlerin denizi vardır övünür, bazı şehirlerin ekili alanları vardır ve övünür ama bizde bunların hiçbiri yok. Kayseri'nin öyle bir değeri var ki, bu değere herkes imrenerek bakıyor. İnsanlarımızın gönlü zengin. Gönlü zengin, hayırsever insanlar bizim Kayseri'nin en büyük değeridir. Allah bu hayırsever özelliğimizi elimizden almasın' dedi.

'Kayseri bereketli bir il'
Programda bir konuşman Vali Süleyman Kamçı, Kayseri'nin yardımseverlikte Türkiye'de 1'inci olduğunu belirtti. Kamçı, konuşmasını şöyle tamamladı:
'Bildiğiniz gibi her ay 10 tır dolusu gıda Halep'e gönderiliyor ve gönderilmeye de devam edecek. Bu ay 50 tır oldu. Ben öncelikle değerli hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Allah onlara daha çok versin. Kayseri olarak yardımseverlikte Türkiye'de birinciyiz. Kayseri bereketli bir ildir. Yardımseverlikte sınır yok. 'Yükümüz insanlık' sloganıyla bugün yola çıkacak yardım tırlarımız, Halep'teki kardeşlerimize ve civarındaki bütün kardeşlerimize hem ihtiyaç duydukları malzemeleri ve bizlerin dua ile desteklerini götürerek zor durumdaki kardeşlerimize umut olacak bir nebzede olsa, sıkıntılarımızı giderecektir. Suriye'de bu iç karışıklık başlamadan önce Suriye bizden 50 yıl gerideydi. Şuanda tahmin edemiyorum. Her yönüyle muhtaç duruma düşmüşler. Her şeye ihtiyaçları var.'

Konuşmaların ardından 50 tır ihtiyaç malzemesi, İl Müftüsü Şahin Güven'in ettiği duanın ardından Suriye'ye uğurlandı.

Kayseri’den Suriye’ye gönderilen yardım tırı sayısı 334 oldu