Hatay Büyükşehir Belediyesi Ek Binası önünde gerçekleşen tanıtım töreninde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'da sinek ile mücadelenin 4 yıldır kaos ortamında olduğunu söyledi.
Gerekli yazışmaların sonrasında Büyükşehir Belediyesinin bünyesine giren ilaçlama işlemleri sonrasında 116 sertifikalı çalışanın larvalarla mücadele edeceğini belirten Savaş, 'Esas mücadeleyi üreme zamanı yani larva halinde iken yapmak lazım. Haşerelerin ürediği yerlerde ilaçlama yaparak üremelerin engellemesi lazım. Bunun için de ekibimizin eğitimli ve bilinçli olması gerekir. Personellerimiz 22 bin 723 üreme noktası tespit etmişler 116 personellerimiz haşere ile mücadele için 12 ay boyunca çalışacaklar. Bu işi düzenli ve istikrarlı yapmazsanız haşereleri yok etme şansınız olmaz. Şu anda üniversitemiz, sağlık müdürlüğü, valilik ve belediyemiz ile beraber birlikte çalışmaya gayret ediyoruz. Buradaki en büyük amacımız bulaşıcı hastalıkların da büyük kısmını yok etmektir. Hatay'da haşereyi hep birlikte yok edeceğiz' dedi.
Mezbahaneler Veterinerlik ve Gıda Kontrol Şube Müdürü Şevki Serin ise bugüne kadar 15 ilçede larva mücadelesini gerçekleştirmek üzere 166 personelin hazır halde görevlendirildiğini kaydetti.

Başkan Savaş: "Hatay’da haşereyi hep birlikte yok edeceğiz"