Çorum'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin oluşturduğu İnsani Değerler Platformu'nun AK Parti Çorum İl Başkanlağı'na yaptığı ziyarette konuşan İl Başkanı Mehmet Karadağ, sivil toplum kuruluşlarının içerisinden gelen birisi olduğunu belirterek, sivil toplum kuruluşlarının sorunların çözümleri noktasında ve daha farklı neler yapabiliriz düşüncesiyle hareket edeceklerini söyledi.
Sivil Toplum kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek güzel hizmetlerde bulunacaklarının altını çizen Karadağ, 'STK denildiğinde bilindiği gibi sadece vakıf ve dernekler yok. Bunların haricinde sendikalar var, Ticaret Sanayi Odası var, odalar var, ÇESOB var ve vb. kuruluşlar bulunmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarının 200 yıllık bir geçmişi var. Özellikle köleliğe karşı ve kadın hakları savunuculuğu alanlarında kendini gösteren STK'lar bugün artık toplum hayatının en önemli parçalarından biri oldu. Sivil toplum kuruluşları siyasi anlamda, sosyal anlamda, çevre anlamında, toplumsal anlamda hangi ağırlıkla çalışıyor olursa olsun bizlere yön verebilecek, şehrin ve ülkenin gelişmesi anlamında faydası olan kuruluşlarımızdır. İktidar partisinin il başkanı olarak sizlerden isteğim; eğer Çorum'un gelişmesi anlamında yanlışımız olursa sizler bizleri uyarma görevinizi yerine getireceksiniz. Bundan sonra doğru olanları yapma gayreti içerisinde olalım. Bizim Çorum'a hizmet anlamında sizlerden beklentilerimiz olacaktır. Sizlerin de bizden beklentilerinizi elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalışacağız. Ziyaretinizden dolayı memnun oldum. Hepinize teşekkür ediyorum' dedi.
İnsani Değerler Platformu sözcüsü Zeki Kanbur'da yaklaşık 4 yıldır Çorum'da bulunan STK'larla ortak çalıştıklarına dikkat çekerek, 'Sizin de belirttiğiniz noktalarda birlik ve beraberlik açısından hem fikiriz. İyi niyetle yapılan bazı şeyler yanlış anlaşıldı. Bunların önüne geçmek için İnsani Değerler Platformunu daha iyi daha organizeli çalıştırabilirizin noktasında istişareler yaparak 7 kişilik bir komisyon oluşturduk. Bu kurulda iş dünyasından, eğitimle uğraşan derneklerden, sosyal derneklerden kişiler alarak bir kurul oluşturduk. Bunun amacı farklı düşünen ayrı ayrı dernekleriz ama tek yumruk tek güç olarak hayırda çalışan bir topluluk amacındayız. Bizler bir iyilik hareketiyiz. Çorum'daki 60 yakın STK'nın bir araya geldiği mezhep meşrep ırk farkı gözetmeden insani değerler adına yapılması gereken ne var ise oraya hepimizin koşar adımlarla koştuğu bir platformuz. Daha çok il bazın da ama il dışında ve sınır ötesinde özelikle mülteci kardeşlerimize gözyaşının yoğun olduğu bölgelerde oradan gelen talepleri değerlendirme adına ne gerekiyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Bu iyilik hareketi olarak sizin yardımınızı umduğumuz bir şey olursa da rahatlıkla gelip kapınızı çalacağımız konusunda hiçbir şüphemiz yoktur' ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ;