Canik Belediyesi, Yeni Mahalle hurdacılar alanında şehre 80,5 dönüm alanda yeni bir modern yaşam alanını daha kazandırıyor. Kuzey Yıldızı projesi ile bölgenin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştiren Canik Belediyesi, şimdi de Yeni Mahalle'de marka bir projeyi hayata geçirerek yepyeni bir dönüşüme imza atıyor. Kamulaştırılarak 300 binanın yıkımının tamamlandığı dönüşüm alanında, TOKİ tarafından Emlak Konut aracılığıyla örnek olacak ve şehre değer katacak bir proje hayata geçirilecek.

ÖRNEK DÖNÜŞÜM OLACAK

Proje çalışmalarını yakından takip eden Belediye Başkanı Osman Genç, İstanbul'da Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum ile görüştü. Projenin detaylarının konuşulduğu görüşmede söz konusu alanda örnek bir dönüşüm uygulanacağı vurgulanırken, Başkan Genç, Emlak Konut tarafından mimari, statik, mekanik ve elektrik projeleri sürdürülen projenin temelinin önümüzdeki aylarda atılacağını söyledi.

EMLAK KONUT YAPACAK

Yeni Mahalle dönüşüm projesinin bölgesine ve şehre prestij kazandıracağına işaret eden Başkan Genç, "Projemizin uygulanacağı alanda 300 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Diğer dönüşüm projelerinden farklı olacak olan ve örnek teşkil edecek dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek proje içerisinde lüks konutların yanı sıra sosyal mekanlar, yaşam alanları, yeşil alan, ticaret alanı ve dini tesis de yer alacak. İnşaatı Emlak Konut tarafından yapılacak olan proje kapsamında yaşam alanlarının altına iki katlı kapalı otopark da yapılacak" dedi.

YÜKSEK STANDART

Emlak Konut aracılığıyla uygulanacak proje üzerinde son revize çalışmalarını yürüttüklerini belirten Başkan Genç, "Burada gerçekleştireceğimiz dönüşüm projesi ile eski binaları kamulaştırma sonucunda yıkarak, depreme dayanıklı, içerisinde çocuk parkı, oyun alanı, otopark, spor alanı, ticaret alanı gibi yeterli sosyal donatı alanlarının yer aldığı düzenli, güvenli, sağlıklı, insanca yaşanabilir mekanlara dönüştürüyoruz. Bölgenin yaşam standardını yükseltecek projenin temelini yakın zamanda atacağız" diye konuştu.

MARKA ŞEHİR, MARKA PROJE

Dönüşüm alanının daha önce hurdacıların yer aldığı, dayanıksız ve eski binaların olduğu bir alan olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Biz marka şehirlerin marka projelerle olacağına inanıyoruz. Dolayısıyla Yeni Mahallemizdeki bu projemiz de marka projedir. Şehrimizi gelir düzeyi yükselen, yaşama sevinci artan, yaşama arzusu kuvvetlenen insanlar için bir marka şehir haline getirmeyi hedefliyoruz. İlçemizde 14 yılda uyguladığımız dönüşüm projelerini, kültür, eğitim, spor tesisleri ve alışveriş merkezleri ile tamamlıyoruz" şeklinde konuştu.