Çocuk yaşta babasını kaybeden Ercan Durmaz, ailesine az da olsa yardımcı olabilmek için ayakkabı boyacılığı yaparken, elinden geldiği kadarıyla Afrin operasyonundaki Mehmetçiğe de yardımcı olmak istediğini belirtti. Elinden bu kadarının geldiğini söyleyen Durmaz, 'Mehmetçiğimize yardım etmek zorundayız' dedi.
Yazın sıcak, kışın soğuk havada kaldırım üzerine kurduğu boyacı sandığı ile evine ekmek götürmek için sabahın erken saatlerinde köyden ilçe merkezine geldiğini söyleyen Durmaz, 'Hem şarkı söylüyorum hem de işimi yapıyorum. Çalışmanın bir ayıbı olamaz. Çalmıyorum, çırpmıyorum. Helalinden para kazanıyorum. Sağ olsun vatandaşlar da hem beni seviyor hem de sesimi beğeniyorlar. Akşama kadar ne kazansak Allah bereket versin diyoruz' ifadelerini kullandı.

Okumak istiyor
Durmaz, okuyup ailesine ve memlekete hizmet etmek istediğini kaydederek, 'Fakat maddi sıkıntılar beni boyacılık yaparak hizmet etmeye zorladı. Yaptığım işten gurur duyuyorum. Tabi ki her işte olduğu gibi boyacılığın da zorluğu var. Havalar soğuk olduğu için parmaklarım çatlıyor, bazen elimi hissetmiyorum. Ama akşam evime ekmek götürdüğümde bütün yorgunluğum ve sıkıntım geçiyor Allah'a şükür' diye konuştu.
Durmaz'ın ayakkabı boya sandığına yazdığı '2 TL'dir. Lütfen veresiye teklif etmeyin' duyurusu da dikkat çekiyor.