Toplantıda Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş, 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminde açılan kurslar ve kurslara katılan kursiyerlerin sayısal verilerini paylaştı. Ateş, 'İlçemiz Halk Eğitim Merkezinde bir çok alanda 156 kurs açılmış ve bu kurslara 4 bin 172 kursiyer katılmıştır. Halk Eğitim Merkezinde açılan kurslara katılan vatandaşlar, ihtiyaç duydukları alanlarda veya ilgi alanına girdiğini düşündüğü kurslarla kendilerini geliştirmekte, bu kursların sonucunda aldıkları belgelerle iş bulabilmektedirler. Halk eğitim merkezleri de açtığı kurslar ile yetişkin vatandaşlara her konuda yardımcı olmakta ve vatandaşlarımızın aktif ve katılımcı olmalarını sağlamaktadır. Eğitim konusunda her zaman yanımızda olan ve destek veren Kaymakamımız Şevket Cinbir'e verdiği ve her zaman vereceği desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum' dedi.
Ayrıca toplantıda, 'Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu'nun görevleri ile hayat boyu öğrenmede temel amaç ve görevlerin neler olduğu konusu üzerinde duruldu.
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise Halk Eğitim Merkezi ve okulların aile eğitimi konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi isteyerek, halk eğitim konusunda eksiklikler ve çözüm önerileri üzerinde konuşma yaptı.

Silifke’de ’Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği’ toplantısı y