AK Parti İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül, AK Parti Genel Merkezi tarafından AK Parti İzmir İl Başkanlığına atanmasının ardından görevi Bülent Delican'dan devraldı. Yoğun katılımın olduğu törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti İzmir Milletvekilleri de katıldı. Törende, İzmir'de düşen eğitim uçağında şehit olan iki pilot için Allah'tan rahmet dilendi.

'Hepiniz birer il başkanı olun'
Törende konuşan Aydın, 'Salona baktığımda yola çıktığımızda beraber olduğumuz yol arkadaşlarımı görüyorum. İyi ki bu partide bulunmuşum, iyi ki bu partiye hizmet etmişim. Süreç içinde insan birçok yolculuklar yapıyor. Bunlardan biri kendi iç yolculuğu. 2002'deki dünyaya bakışımla bugünkü bakışıma baktığımda inanılmaz yolculuk yaptığımızı görüyorum. Bu makamın yüklediği ciddi sorumluluğun farkındayım. Önemli olan bu makamdan ayrıldıktan sonra geriye hoş seda bırakmaktır. Ben insanların kimliklerine, yaşamına bakmayacağım. Dış görüşüne de bakmayacağım. Kalbine, bakacağım. Bu göre tebliğ edildi. Belki bizden daha iyi yapacak arkadaşlarımız var, Allah bize nasip etti. Elimden gelen tüm gayreti göstereceğim. İyi şeyler yaparsam bana yardımcı olun, kötü şeyler yaparsam da beni uyarın. Hepiniz birer Aydın Şengül, il başkanı olun. Tek başıma çok şey yapamam ama biz tek olursak İzmir'e çok şey yapabiliriz. Her şeyi istişare edelim. Artık bize uyumak yok. Enerjiyi harcama zamanı. Bizler memleketimiz için askeriz. Çıktığımız yolda Allah yar ve yardımcımız olsun' açıklamasını yaptı.

'AK Parti, Türkiye'de bir kültür oluşturdu'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, 'İzmir için tarihi bir günü yaşıyoruz. Bugün kayıtlara, bir önceki il başkanlığı değişimleri süreci gibi geçecek olsa da ben inşallah bu hayırlı günü çok daha ileriye dönük, seçimler noktasında önemli bir milat olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. 15 yıldan bu yana AK Parti, Türkiye'de bir kültür oluşturdu. Bu kültür kendi değişimini hiçbir şekilde kavga gürültüye mahal vermeden, istişare kültürünü en üst noktada uygulamak suretiyle ve bayrak değişimini de bu şekilde huzurlu, istikrarlı bir tarzda yapma özelliğini Türk siyasi tarihine kazandırmış vaziyette. Geçen dönem rakip siyasi partinin mahalle delege seçimlerinden il başkanlığı seçimlerine kadar kavganın, tartışmanın olduğunu gördük ama bizde bu değişimler coşkulu programlarla gerçekleştirilir. İl başkanlığı içinde ilçe başkanlarımız, mahalle başkanlarımız, gençlik ve kadın kolları başkanlarımızın her biri bayrağı alıp bir noktaya götürme gayreti içinde oldular. Biz bu değişimleri makam değişiminden ziyade bir hizmet değişimi olarak görüyoruz. Bu görevler aldığımız çıtayı daha ileriye götürmek noktasında önemli vazifelerdir' ifadelerini kullandı.

'Gönülle çalışan insanlarız'
Törende açılış konuşmasını Bülent Delican yaptı. Delican, şunları söyledi:
'2014 yılında Cumhurbaşkanımızın başbakanlığında takdirleriyle yine cuma günü görevi devralmıştım. Bugün de cuma gününde bu onurlu görevi siyasete beraber başladığım Aydın Şengül'e devrediyorum. Dört yılda çok büyük badireler atlattık. Dört büyük seçimi yönettik, sorumluluğunu aldık. İki il başkanlığı binası değiştirdik. Birçok siyasi badireler atlattık ama partimiz olarak her türlü sorunun üstesinden geldik. Asla partimizin boynunu eğdirmedik, eğdirmeyeceğiz de. İzmir'de partimizi en iyi şekilde temsil etik, etmeye de devam edeceğiz. Bizler gönülle çalışan insanlarız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi gönüllere girmeye geldik. Aydın Şengül de bu çizgide devam edecektir. Birlikte siyaset yaptığım arkadaşıma bu görevi bırakmak büyük mutluluk. Tüm teşkilatıma hakkımı helal ediyorum, siz de helal edin. Görevi alnımın akıyla onuruyla Aydın Şengül'e teslim ediyorum.'
Tören sonunda Delican ve Şengül birbirlerine çiçek takdim etti.

AK Parti İzmir’de Şengül dönemi başladı