Bilecik İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda şairler, yazarlar ve çizerler bir araya gelindi. Projenin 1'inci dönem yapılan çalışmalarının değerlendirmesi gerçekleştirildi. Şair ve yazarlar tarafından atölyelerde çalışma yaptıkları öğrencilerin davranışlarının çok olumlu yönde geliştiği belirtildi. Öğrencilerin tutum ve davranışlarının kendilerini memnun ettiği ifade edildi. 2'nci dönemde yürütülecek faaliyetler üzerine düşünceler paylaşılarak öğrencilerin ürünlerinden meydana gelecek bir eser oluşturulacağı belirtildi. Karikatür atölyesinin çizeri Osman Suroğlu, öğrencilerin eserlerine yer verdiği 'Taş' dergisini toplantıya katılanlarla paylaştı.
Toplantının ardından okullarda devam eden Edebiyat Mektebi atölye çalışmalarına geçildi. Şube Müdürü Cuma İvrendi, çalışmaları yerinde inceleyerek öğrencilerle sohbet etti. Cuma İvrendi, öğrencilerin proje kapsamında aldıkları eğitim sayesinde artık özgün eserler oluşturmaya başladıklarını, şiirler, hikayeler, karikatürler, biyografiler, düşünce yazıları oluşturabildiklerini ve bunun kendilerini son derece memnun ettiğini söyledi. Geleceğin şair, yazar ve çizerlerini yetiştirecek olan bu çalışmaların sonuçlarını artık edebi ürünler şeklinde görmeye başladıklarını, öğrencilerin bu işin heyecanını yüreklerinde hissettiklerini ve eserleriyle ilimizin adını duyuracak sanatçıların bu çalışmalarla yetişeceğine inandığını belirtti.
Bilecik İl Mili Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi, Bilecik il Milli Eğitim Müdürlüğü adına atölye çalışmalarında görev alan şair, yazar ve çizerlerimize teşekkür ederek projenin 2'nci dönem çalışmalarının öğrenciler için verimli geçmesini diledi.

Şeyh Edebalı Edebiyat Mektepleri ve Medeniyet Söyleşileri Projesi değerlendirme