Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un ev sahipliğinde İçmeler Mevkii'ndeki Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi'nde yapılan BIOR basın toplantısına TYF Başkanı Özlem Akdurak, TYF As Başkanı Ceyhun Üstüner, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yılmaz, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya ile Akustik Tourism Center yetkilisi ve organizasyon koordinatörü Nedim Önal katıldı.
BIOR'un her geçen sene artarak devam eden katılımcısı olduğunu ifade eden organizasyon koordinatörü Nedim Önal, 'İnşallah bu sene beş yüzün üzerinde bir katılımcıyla dünya genelinde optimist yarışları içerisinde konuşulan bir hal almaya başlayacağız. Kısa süreli hedeflerimiz Guinness Rekorlar Kitabı, 1250 yelken. Biz de 2023 hedefimizi arkadaşlarla böyle koyduk' dedi.
IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yılmaz ise 'Bizim işimizin temeli gençlerimize deniz sevgisini verebilmek. Bunun da başında yelken geliyor. Bodrum olarak da bu konuda gayet güzel gittiğimizi görüyoruz ve bu da bizi sevindiriyor. BIOR'a ilk başladığımızda En büyük dileğim sürdürebilmekti. Bugün sevinçle o noktaya geldiğimizi görüyorum bu çok önemli. Bu Türkiye'deki kulüplerimize de çok avantaj sağlayan bir etkinlik oldu. Çünkü bu tarz bir antrenman yarışı için dünyanın çeşitli yerlerine gitmek durumunda olan buna ciddi bütçe ayırmak durumunda olan kulüplerimiz artık aynı şeyi kendi ülkemizde yapıyor. Ekonomik anlamda da onlara bir destek vermiş oluyoruz' dedi.
Yelkenin Bodrumspor'da en çok önem verilen branşlardan birisi olduğunu belirten Bodrum Belediyesi Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, 'Yelken ile Bodrum bayrağını uluslararası arenalarda dalgalandırıyoruz. BIOR'da da birçok ülkenin bayrağını Türkiye'de dalgalandırmak bize mutluluk veriyor. Her sene katılım artıyor bu sene de 23 ülkeden beş yüze yakın sporcunun katılması bize ayrı bir gurur kaynağı oldu. 2023'te Guinness rekorlar kitabına girecek sayıları yakalarsak muhteşem olur. Destek veren herkese Bodrumspor kulübü olarak teşekkürlerimi sunuyorum.' ifadelerinde bulundu.
TYF As Başkanı Ceyhun Üstüner de bu sene altıncısı düzenlenecek olan BIOR'un artık bir klasik haline geldiğini ifade ettiği konuşmasında önümüzdeki seneler daha da güçlenerek gelişmesi dileğinde bulundu. Emek veren herkese teşekkür etti.
Bodrum'un dünya turizminin süper liginde oynayan güçlü bir takım olduğunu belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, 'Bu yıl bir defa daha Bodrumumuzda uluslararası yarışları yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi bize burada en büyük desteği federasyon başkanımızın vermiş olması bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Biliyorsunuz artık Bodrum dünya turizm süper liginde oynayan bir takım ve alternatif turizmleri de yapmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de spor turizmi bugün görüyoruz ki bırakın Avrupa'yı uzak doğu ülkelerinden dahi bu yarışlara katılacak ülkeler var ve aldığım rakamlara baktığımızda da şu anda İtalya ve Hollanda'dan sonra üçüncü büyük bir yarışı yapıyoruz. Bunlar hep, birlik beraberlik ile sağlanan güzelliklerin eseri ve ben özellikle bu yarışlarda Bodrum'a gelecek 500 sporcunun yanında bine yakın ailelerin ve izleyicilerin gelmesi kış turizmine Bodrum'a ne kadar katkı sağladığının da bir göstergesi olacak. Bütün gençlerimiz bir gün acaba bende Avrupa ve dünya şampiyonu olabilir miyim diye spora katılıyorlar spor yapmak istiyorlar. Bizim için önemli olan sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Bugün uluslararası yarışların Bodrum'da olması aynı zamanda Bodrum'da yaşayan ailelerin ve çocuklarında spora iyi bakmalarını sağlıyor. Onun için bir tane gencimi kazanmak bir tane çocuğumuzu uyuşturucudan kurtarmak bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi onun için bir defa daha değerli federasyon başkanıma değerli yönetim kurulu üyelerine sivil toplumun değerli başkanlarına ve sponsorlarımıza hem turizme hem sporumuza hem de gençliğimize vermiş oldukları bu desteklerden dolayı son derece mutluyum çok teşekkür ediyorum bu güzel yarışlarımızın önce güzel ülkemize sonra Bodrumumuza hayırlı olmasını diliyorum. ' dedi
Bu yıl 6. kez düzenlenecek olan regattaya; 23 ülke 92 kulüpten 515 optimistçi ön kayıt ile başvuru yaptı. Optimistçilerin yanı sıra antrenörleri ve aileleriyle birlikte Türkiye'den ve dünya çapından 1000'den fazla kişinin yarışları izlemek üzere Bodrum'a gelmesi bekleniyor.
Bodrum Belediyesinin himayesinde düzenlenen BIOR'a; Türkiye Yelken Federasyonu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi, Bodrum Ticaret Odası, Akustik Tourism Center ile Bodrum Denizciler Derneği destek veriyor.
Türkiye'de bugüne kadar düzenlenmiş ilk uluslararası optimist yarışması olma özelliğini taşıyan BIOR, başta İtalya ardından Hollanda olmak üzere dünyadaki en büyük 3. özel optimist regatta organizasyonu olmaya da aday gösteriliyor. Avrupa takımlarının yanı sıra Tayland gibi bir Uzak Doğu Ülkesinden gelecek takımların da yer alacağı BIOR, her sene artan katılımı ile dünyanın en önemli Regatta'larından biri olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor.
7 Mart 2018 Çarşamba günü başlayacak olan organizasyon, 11 Mart 2018 Pazar günü sona erecek.
BIOR'a bu yıl katılım gösteren ülkeler Türkiye'nin yanı sıra; Slovakya, Malta, Libya, Mısır, Yunanistan, İsveç, Sırbistan, Makedonya, Litvanya, Polonya, Letonya, Avusturya, Belçika, Rusya, Hollanda, Tayland, İtalya, Hollanda, Azerbaycan, Hırvatistan, Bulgaristan ve Ukrayna.

İlk Uluslararası optimist yarışları Bodrumda düzenlenecek