Körfez Belediyesi üst yapı ve çevre düzenleme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ekipler bu kapsamda UKOME ekipleri ile birlikte Körfez'de trafik akışını rahatlatmak adına yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Tütünçiftlik'te bankaların yer aldığı ve trafik akışının en yoğun olduğu caddelerden biri konumundaki Cahit Zarifoğlu'ndaki akışı rahatlatmak adına müdahalede bulunan ekipler, sadece Tuğrul Caddesi'nden çıkışın bulunduğu viyadük altına bir de yan yola bağlantı ekledi.
Eklenti ile birlikte Cahit Zarifoğlu Caddesi'nden viyadük altındaki ilk kavşaktan D-100 bağlantı yoluna dönüş verilirken, Hızır Reis Caddesi üzerindeki yoğunluktan azaltılmış oldu. Ayrıca sağlı sollu araç parkları nedeniyle giriş ve çıkışta büyük sıkıntıların yaşandığı Tuğrul Caddesi'nde de düzenleme yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de çalışma alanlarında asfaltlama yaparak yolu trafiğe açtı.
Ekipler daha sonra İlimtepe Mezarlığı'nın genişletilmesi için bitişikte bulunan boş alanda düzenleme çalışması başlattı. Modern bir hizmet binası kazandırmak adına çalışmaların yürütüldüğü İlimtepe Mezarlığı'nda, mevcut alanın genişletilmesi için de ekipler alandaydı. İlk etabın dolması sonrasında hemen yan tarafta bulunan ikinci etabı hazır hale getiren ekipler, alt kısımda kalan üçüncü etap için de düzenleme çalışması başlattı. Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile inşa edilecek olan binada aynı anda bay ve bayan cenaze yıkanabilecek. Bina içerisinde bayanlar ve erkekler için gasilhaneler, modern bekleme alanları, insan vücut ısısına duyarlı morglar, mescit ve tüm işlemlerin elektronik ortamlardaki takip edilmesini sağlayan elektronik sistem de yer alacak.
Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ayrıca Hacı Osman Mahallesi'nden İlimtepe'ye çıkışı sağlayan yolda düzenleme çalışması başlattı. Hacı Osman Mahallesi'nden çıkıştaki taşlık alanda genişletme çalışması sürerken, mevcut yolda da düzenlemeye gidildi. Yetkililer, mevcut yol dışında imar planları çerçevesinde güzergahta yenileme yapıldığını belirterek, '30 metre genişliğinde yol yapımı sürüyor. Çalışmalara yeni imar planları doğrultusunda yön veriyoruz. Ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Önümüzdeki hafta içerisinde genişletme çalışmasının yapıldığı taşlık alanlarda istinat duvarı işlemleri başlayacak. Başkanımız İsmail Baran'ın önem verdiği bir proje' dediler.

Körfez’de üst yapı çalışmaları devam ediyor