AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan ve Samsun kamuoyunda çeşitli tartışmalara neden olan tersane alanıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Kurt, Samsun Valisi Osman Kaymak'ın, şu anda atıl vaziyette durması nedeniyle "Ölü yatırım" olarak değerlendirdiği alanın Ulaştırma Bakanlığı tarafından tersane ve savunma sanayi alanı olarak tescillendiğini söyledi.

150 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Tersane alanının yatırıma hala hazır olduğunu ifade eden Kurt, "O dönemde dünyada bir akım vardı. Gemiyle ciddi anlamda yük taşınıyordu. Şu anda dünyadaki toplam ihracat azalıyor. Bu da daha az gemi demek. Geminin çok yükseldiği ve yükselecek beklentisinin olduğu bir dönemde karar verilmiş. Şimdi şartlar değişti, Karadeniz Bölgesi'nde de yıllardır tersaneye talip olan çıkmadı. Ama biz burayı tersaneden vazgeçmeden, savunma sanayi alanı olarak belirledik. Gelecekte Samsun'da tersane yatırımı yapmak isteyenlere 'Buyrun burası var' diyebileceğimiz bir alan var. Zaten savunma sanayine arkadaki araziden veriyoruz. Yüksek katma değerli savunma sanayi yatırım yapmak isteyen, yatırıma hazır firmalar var. Yalnızca tabanca değil, uzun namlulu silah üretiminden, tankların kullandığı toplarla ilgili de 150 milyon dolarlık yatırım söz konusu. Bu talepler şu anda bakanlık tarafından değerlendiriyor. Bir iki hafta içerisinde dosya çıktıktan sonra oraya savunma sanayini açmış olacağız. Savunma sanayi çok kıymetli, tersane alanımız da öyle. Başka bir yatırımda kullanmak yazık olurdu" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER