Zonguldak Valiliğinin kent merkezinden Kapuz mevkisi arasında yer alan ve kıyı kenar çizgisinde bulunan yapıların yıkımı için aldığı karar doğrultusunda ekipler sabah saatlerinden itibaren harekete geçti.
İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, belediye fen işleri müdürlüğü, milli emlak, defterdarlık ve özel idare ekipleri sabah saatlerinde bölgeye geldi. Toplumsal Müdahale Aracı da (TOMA) bölgede konuşlandırıldı. 170'in üzerinde polis ekibi bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, çok sayıda yıkım işçisi evlerini ve barakalarını boşaltan vatandaşlara yardım etti.
Vatandaşlar evlerini ve barakalarını boşaltırken, bir taraftan da iş makineleri bölgede yıkım çalışmalarına başladı. 7 yıl önce yaptığı barınağının yıkıldığını anlatan Engin Karayıl, 'Burada barınak sahibiyim. 2011 yılından bu yana buradayım. İlk önce bize valilikten emir geldi. Gerçi buranın yolu da yok. Buradan bir kilogram balık çıkartmak için insanlar evlerine ekmek getirmek için uğraşıyorlardı. Yolu olmayan bir yer nasıl bu yıkımlar oluyor anlamış değiliz. Herkes mağdur. Burada çoğu arkadaşlarımız ev geçindiren insanlar. Hepsi balıkçı insanlar. Üç gündür kepçelerin hepsi duruyordu, bu gün de yıkıma başladılar' diye konuştu.
Bir yakınına ait barınağın yıkılması üzerine olay yerine geldiğini anlatan Mehmet Gümüş, 'Bizim gidecek yerimiz de yok. Kayıklarımız deniz kenarında. Bizim ömrümüz burada geçti. Daha dün yurt dışından geldim. Gerekçeyle ilgili hiçbir şey bilmiyoruz. Ne olacağı da belli değil buranın' ifadelerini kullandı.

Zonguldak’ta kıyı kenar çizgisindeki yapıların yıkımına başlandı