Ömer Abanoz, Samsun Marangozlar Döşemeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın pazar günü yapacağı 23. Olağan Genel Kurulu için başkan adayı olduğunu açıkladı. Bölgesel ve ulusal bazda söz sahibi olacak bir oda yönetimini amaçladıklarını kaydeden Abanoz, bu konuda birçok çalışma yapacaklarını dile getirdi.

BİZLERE ONUR VERİYOR

Başkanlık seçimi için çıktıkları bu yolda şeffaf ve değer katan yönetim anlayışına sahip olduklarını belirten Abanoz, "Birlikten kuvvet doğar' sözüyle şekillendirdiğimiz güçlü kadromuzla üyelerimizin karşısına çıkmak bizlere onur veriyor. Yenilikçi ve çağdaş yönetim anlayışını benimseyerek, tüm üyelerimizin beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket ederek, üyelerimize eşit mesafede çözüm odaklı hizmet sunmayı hedefliyoruz. Şeffaf ve katılımcı yönetim modelini önemseyerek, yönetim kurulumuzun alacağı tüm kararların üyelerimizce takip edilebilir ve ulaşılabilir olmasını sağlayacağız. Yönetim modeli ile farkındalık yaratarak, bölgesel ve ulusal bazda söz sahibi olan bir oda yönetimini sağlamayı amaçlıyoruz' ifadelerini kullandı.

BAĞIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

'Bu doğrultudaki vizyonumuz Samsun ile sınırlı değil' diyen Abanoz, örnek bir oda yönetimi vurgusu yaptı. Abanoz, "Tüm bu hedeflerimiz ve bakış açımız bizlere daha büyük sorumluluklar ve misyon yüklüyor. Yenilikçi ve çağdaş yönetim anlayışı ile çıktığımız bu yolda birtakım yönetim anlayışını değiştirmek için üstlendiğimiz misyonumuzu şöyle sıralayabiliriz: Üyelerimize gerçekleştireceğimiz ziyaretler ile bağımızı daha da güçlendirerek sorunların tespiti, çözümü ve takibi konusunda kararlı birliktelik oluşturmak. Tüm üyelerimizin ortak katılımı ile şehrimizde birlikteliği sağlamak ve odamızın marka değerini artırmak. Gelişen ve büyüyen Türk ekonomisinde şehrimizin sektörel bazda söz sahibi olması için gerekli tüm girişimlerin gerçekleştirilmesi' diye konuştu.

KALİFİYE PERSONEL VURGUSU

Üyelerin ticari kapasitelerini artırmak ve marka değerlerini oluşturmaları konusunda destek olmak için çalışacaklarını dile getiren Abanoz, 'Gerçekleştireceğimiz seminer ve toplantılarla üyelerimizin ulusal ve uluslararası ticari kriterler konusunda bilgi ve donanıma sahip olmalarını sağlamak. İmalatçı üyelerimiz ile bürokrasi arasında çözüm üreten köprü oluşturmak. Üretici üyelerimizin ihracat konusunda bilgilendirilmesi için gerekli tüm belge ve bilgi desteğinin sağlanmasında yardımcı olmak. Üyelerimizin başlıca sorunlarından biri olan nitelikli / kalifiye personel edinme noktasında gerekli girişimlerin sağlanması ve daha fazla kalifiye personelin yetiştirilmesi için meslek okullarının önemini arttıracak çalışmaların yapılması için gerekli tüm arayış ve çalışmaları gerçekleştireceğiz' dedi.

KAYIT DIŞI ÜRETİMİ ÖNLEYECEĞİZ

Abanoz, nitelikli eleman istihdam destekleri ile ilgili üyeleri bilgilendirmek ve ilgili kurumlarla üyeleri bir araya getirecek platformlar oluşturmayı amaçladıklarını kaydederek, kayıt dışı üretimi önleyeceklerini söyledi. Abanoz, 'Tüm üyelerimizin ticari menfaatlerini korumak ve eşit koşullarda rekabet edebilmesi gerekli düzenlemeleri sağlamak. Mesleki sanayi sitelerinin oluşturulması için ilgili kurumlarla kararlı çalışmaların yürütülmesi. Birçok üyemizin de yer aldığı sanayi sitelerin fiziki koşullarındaki sorunlar, çevre düzenlemeleri ve temizliği ile ilgili kamu kurum ve kuruluşların bilgilendirilmesi ve konunun takipçisi olmak. Üyelerimizin ham madde ve ürün tedarik etme veya sektörel yeniliklerden haberdar olması için ilgili hizmet veya ürün tedarikçileri ile bir araya gelmesini sağlayacak organizasyonlar gerçekleştirmek' sözlerini kaydetti.