Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda yapılan müsabakalara 30 okuldan 250 sporcu katıldı. Turnuva boyunca çok iyi maçlar çıkaran Muhammed Emin Çelik 66 kiloda şampiyonluğa uzanmayı başardı. Çelik'in şampiyonluğunun yanında 59 kiloda mindere çıkan Cüneyd Taha Günbaz da, İstanbul ikincisi oldu.
İhlas Koleji Güreş Takımı'nın antrenörü Şenol Özkan, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada takım halinde başarılı bir turnuva geçirdiklerini ifade etti. 11-12 yaş kategorisinde İstanbul üçüncülüğünü kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyen Özkan, 'Çocuklarımızı 10-11 yaşında güreşle tanıştırarak geleceğin şampiyonlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Okullarımızdaki güreş kurslarında onlara güreşi sevdiriyoruz. Bu başarı diğer öğrencilerimizi de motive edecektir' dedi.
Sosyal ve sportif yarışmalarda yeni yıla çok başarılı girdiklerini ifade eden İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin ise güreş takımını ve antrenörünü tebrik etti. Okullarındaki kulüplerin varlığına dikkat çeken Yeltekin, 'Çocuklarımız hem sosyal hem de sportif branşlarda açmış olduğumuz kulüpler sayesinde kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Ayrıca heves ettikleri alanlarda çalışma imkanı buluyorlar. Bu durum onların akademik başarılarına da olumlu olarak yansıyor' diye konuştu.

Güreşte İstanbul şampiyonu İhlas Koleji’nden