Samsun'un Kavak İlçesi'ndeki restoranda buluşan Kavaklılar, son yıllarda geleneklerinde meydana gelen yanlışlıkların düzeltilmesini talep etti. Yüzyıllardan bu yana devam eden geleneğin isminin 'Tirit' değil 'Selit' olduğuna yaşlı kuşaklar tanıklık ettiler. İlçenin yaşlı kuşağı kültürel yabancılaşmaya karşı çıkarak, "Bizler dedelerimizden selit olarak öğrendik. Gelecek kuşaklarımıza da aynı şekilde geçmesini istiyoruz. Kavak'ta tirit evi olamaz. Bu isim gecikmeden selit evine dönüştürülmeli" dediler.

TİRİT DİYE BİR ŞEY YOK

Kavaklılar kaz seliti buluşmasında söz alan Atilla Karagöz, "Bu geleneği dedelerimizden öğrendiğimiz gibi devam ettireceğiz. Bizim kültürümüzde tirit diye bir şey yoktur. Kavağa ait olmayan bir şeyi kabul etmiyoruz" dedi.

ÖRNEK BULUŞMA

Haber Gazetesi yazarı Şakir Demirci ise, bu toplantının ortak bir emekle düzenlendiğini ve 3 kuşağı bir araya getirdiklerini belirterek, "Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Erendiz Önal, Atilla Karagöz, Şükrü Çelik, Abdullah Başar, Ali İnan, Zafer Karagöz, Uğur Okay ve diğer emeği geçenlerle bu anlamlı buluşmayı gerçekleştirdik. Bu buluşma, Samsun'un 17 ilçesine örnek bir buluşmadır" diye konuştu.

Toplantının sonunda etkinliğe sponsorluk yapan Hasan Erol ve Kavak tarihi ile ilgili araştırmalar yapan Kaya Bekir İşçimen'e teşekkür plaketi takdim edildi.