Canik Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) işbirliği ile Toptepe Mahallesi'nde hayata geçirilen Meşe Orman Park projesi çalışmaları devam ederken, yine aynı mahallede çalışmaları yürütülen 15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe) projesi de hızla ilerliyor. Şehre değer katacak her iki projenin çalışmalarını yakından takip eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, projelerin uygulandığı alanlarda incelemelerde bulunurken, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

DOĞAL YAŞAM ALANI

Her iki proje tamamlandığında Samsun'un önemli bir iki sosyal ve turistik alana kavuşacağını belirten Başkan Genç, içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restoran, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı gibi 7'den 77'ye herkesin yararlanacağı sosyal tesislerin bulunacağı Meşe Orman Park'ın, Samsunluları şehir yaşamından çıkararak doğal bir ortama kavuşturacağını söyledi. Genç, bugüne kadar şehir içerisinde orman içinde yürüyüş yapamayan insanlara çayını, kahvesini içebileceği, aynı zamanda çocukların eğlenebileceği bir ortam sunacak olan Meşe Orman Park'ın kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.

TARİHİ KİMLİK ÖNE ÇIKACAK

Yine Toptepe Mahallesi'nde 22 bin metrekare alanda çalışmaları devam eden 15 Temmuz Şehitler Tepesi projesinin de Samsun'un turizm değerini artıracağını ifade eden Başkan Genç, "Şehrimizi geleceğe taşıma noktasında her alanda önemli projeler hayata geçiriyoruz. Şehrimiz için yaptığımız eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm projelerinin yanında Samsun'u turizmde ön plana çıkaracak çalışmalar da yapıyoruz. Bunlardan birisi de 15 Temmuz Şehitler Tepesi'nde (Sancaktepe) hayata geçirdiğimiz sosyal yaşam projesidir. Samsun'un en güzel yerinde, şehrin tepeden seyredilebileceği ve tarihi dokunun ön plana çıkacağı bu proje, şehrin tarihi kimliğini ortaya çıkaracak" dedi.

TÜMÜLÜS PARK OLACAK

Projenin, tamamlandığında Samsun'un en uğrak yerlerinden birisi olacağına vurgu yapan Başkan Genç, "Samsun'un önemli mekanlarından tarihi Tümülüs'ü, park ve eğlence merkezine dönüştürüyoruz. İnşallah bu projemiz kısa zaman içerisinde bitecek şehrimize gelen turistlere, Samsunlu hemşerilerimize hizmet verecek. Sadece Canik değil, Samsun da sosyal yaşam alanları yönünden zengin, tarihi ve mistik dokusu ile daha çok ön plana çıkacak. İçerisinde kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alan, meydan, şehrin izlenebileceği teras yer alacak. Yine yapacağımız ışıklandırma sistemi ile birlikte burası kendini ön plana çıkaracak" diye konuştu.

PROJELERİN ÖZELLİKLERİ

Canik Belediyesi'nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 49 yıllığına tahsis ettiği 92 dönüm alan üzerine uygulanan Meşe Orman Park projesi içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restoran, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı bulunacak.15 Temmuz Şehitler Tepesi projesi kapsamında ise, kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, meydan, şehrin izlenebileceği teras, yeşil alan, şehrin genelinden görülebilecek ışıklandırma yapılacak. Çevreye uyumlu şekilde planlanan proje, bölgenin tarihi dokusunu da ön plana çıkaracak.