Haber gazetesinin bir süre önce kamuoyuna duyurduğu akaryakıtta nitelikli dolandırıcılık, vergi usül ve kaçakçılıkla mücadele kanunlarına muhalefet edilerek, büyük vurgun yapıp bazı akaryakıt istasyon sahipleriyle ilgili Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda, Sulh Ceza Mahkemesi aralarında Samsun ve ilçelerinde bulunan 10 şirkete baskın düzenledi. Baskın sırasında çok sayıda belgeye el konulduğu öğrenildi.

EŞ ZAMANLI BASKIN

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı, "Örgütlü olarak kamu kurum ve kuruluşlarının zararı olmak üzere nitelikli dolandırıcılık, vergi usül kanununa muhalefet, kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, Körfez Sulh Ceza Mahkemesi'nce alınan karar gereği, Türkiye'nin pek çok il ve ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

KARA PARA AKLAMA

Daha çok Samsun, Siirt, Sivas bağlantılı oldukları belirlenen akaryakıt istasyon sahiplerinin bilgi ve veri paylaşımı yapması zorunlu olduğu halde, dolum ve satış bilgilerini değiştirdikleri, bu değişiklik nedeniyle de devlete daha az vergi ödedikleri ve kazancı da "Kara para aklama" şeklinde kaçırdıkları iddia edildi.

İLÇELERDE OPERASYON

Körfez Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararının Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesinin ardından Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Havza, Çarşamba, Terme ve Vezirköprü ile Tekkeköy ilçelerinde 10 akaryakıt bayiine baskın düzenledi.

HABER, GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Haber Gazetesi, 30 Haziran 2017 tarihinde manşetten yayımladığı haberde, Nazar Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Abdik'in açıklamalarına yer vermişti. Fazlı Abdik, Samsun'da bazı akaryakıt istasyonlarının başka istasyonların adına sahte yazar kasa fişleri düzenleyerek ucuz mazot sattıklarını ve devletin de bu yöntemle milyarlarca lira KDV zararına uğratıldığını iddia etmişti.

PUİS İSYAN ETMİŞTİ

PUİS Şube Başkanı Zafer Güler, Samsun'da bazı petrol istasyonlarının KDV'siz, ÖTV'siz mal satarak mali kaçakçılık yaptığını öne sürmüştü. Güler, ''Hem devleti soyuyorlar hem de bizim sektörümüze zarar veriyorlar. Bu duruma artık müdahale edilmezse, dürüst olarak işini yapanlar sektörü bırakır. İşin tamamı bu tür insanların eline kalır'' diye konuşmuştu.