Vali Demirtaş, Karataş ilçesindeki ziyareti öncesi ilk olarak Adana'nın Yüreğir ilçesi Havutlu bölgesi civarında kurulması planlanan 'Küçük Sanayi Sitesi' alanında incelemede bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Vali Demirtaş, 'Bölgede Küçük Sanayi Sitesi'nin hayata geçmesi ile birlikte sanayileşme konusunda yeni bir kapı açılacak olup, kentimize ekonomik getirisi olmasının yanında vatandaşlarımıza da istihdam sağlayacaktır' dedi.
Vali Demirtaş, Havutlu bölgesinde 'Küçük Sanayi Sitesi' kurulması yönünde yapılan çalışmalara aralıksız devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Kamu ve yerel yöneticiler ile iş birliği içerisinde hareket ederek, vatandaşların memnuniyeti konusunda gece gündüz demeden hizmet ettiklerini belirten Vali Demirtaş, 'Asli görevimiz devletimize ve milletimize layıkıyla hizmet etmektir. Bu amaç doğrultusunda, tüm çalışma arkadaşlarımızla vatandaşlarımıza hak ettikleri hizmetleri sağlamaya çalışıyoruz' dedi.
Vali Demirtaş, Adalı Mahallesi'ndeki ziyaretin ardından bölgede kurulması planlanan 'Balık ve Su Ürünleri Yetiştirme Alanında' inceledi. Burada yetkilerden bilgi alan Vali Demirtaş, Balık ve Su Ürünleri Yetiştirme Alanı'nın hayata geçmesiyle birlikte bölgedeki istihdam sorununa da çare olacağını ve vatandaşların sağlık deposu olan balığa hem ucuz hem de kolay yoldan ulaşacağını söyledi.
Vali Demirtaş, Çukurova bölgesinin balıkçılık ve su ürünleri sektörü açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatarak, 'Bölgemiz ekonomisine ve ihracata ivme kazandırarak, Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük tesisi olması konusunda çalışmalarımız sürecektir' diye konuştu.
Daha sonra Karataş ilçesindeki Akyatan Dalyanı'nda geçen Vali Demirtaş, beraberindeki yetkililerden dalyan hakkında bilgi aldı. Vali Demirtaş, Akyatan Dalyanı'nın turizm açısından önemli bir bölge olduğunu söyledi. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken dalyanların korunmasına işaret eden Vali Demirtaş, kamu ve yerel yöneticilerin yanında vatandaşlara da çok önemli görevler düştüğünü vurguladı.
Vali Demirtaş, Adana'nın gelişip kalkınması konusunda hayati öneme sahip olan turizm alanlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini dile getirdiği Akyatan Dalyanı'ndaki incelemesinin ardından bölgede çalışan tarım işçileri ile bir araya gelerek, taleplerini dinleyip, sohbet etti.
Vali Demirtaş'ın ziyaret ve incelemelerinde Vali Yardımcısı Murat Süzen, Karataş Kaymakamı Durmuş Gençer, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Muhammet Ali Tekin'in de hazır bulundu.

Vali Demirtaş: "Vatandaşların memnuniyeti için gece gündüz çalışıyoruz"