İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen 'Haydi Basketbola Projesi' kapsamında 10 bin basketbol topu dağıtılacak. Basketbol topu dağıtım törenine Basketbol Federasyon Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu da katılacak. İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Spor Birim Sorumlusu Necati Akkuzu ile Gençlik Birim Sorumlusu Emre Ercanlı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nu ziyaret ederek basketbol dağıtım törenine davet ettiler.
İzmit Belediyesinin sportif çalışmaları hakkında bilgi de verilen Türkoğlu, 'İzmit Belediye Başkanımız Nevzat Doğan, Türkiye'de bir ilk olarak binlerce öğrenciye basketbol topu dağıtarak örnek olmuştur. Geçen seneki basketbol topu dağıtım törenine katılmıştım. Bu sene de dağıtım töreninde aranızda olacağım. İzmit Belediyesinin bu projesinin yurdun dört bir yanına yayılması en büyük arzumuzdur' şeklinde konuştu.
Ayrıca Türkoğlu, Basketbol Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında gerçekleşecek 'Her Okula Basketbol Sahası ve Pota Projesi' için İzmit'in pilot ilçe olacağını ifade etti.

Hidayet Türkoğlu, İzmit’te basketbol topu dağıtacak