Beyşehir Belediyesi, ilçeye bağlı Üçpınar Mahallesinde bulunan Üçpınar İlk ve Ortaokuluna bilişim sınıfında kullanılmak üzere 10 masa üstü bilgisayar ve bilgisayar masaları hediye etti.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Öğretmenler Günü Haftası kapsamında ziyaret ettikleri Beyşehir'e bağlı Üçpınar Mahallesindeki ilk ve ortaokul öğrencilerine buluşmasında verdiği bilgisayar sözünü yerine getirdiklerini söyledi. Başkan Murat Özaltun, söz konusu okul ziyaretinde öğrencilerle sınıflarda bir araya geldiğini hatırlatarak, sohbet ettiği anlarda onlardan gelen talep ve istekleri dinlediğini hatırlattı. Öğrencilerin okulda bilgisayarların eskimesi nedeniyle kullanım dışı kaldığını belirterek, kendisinden bilgisayar talebinde bulunduğunu vurgulayan Özaltun, bu isteklerini geri çevirmediğini belirterek, 'Bizim bulunduğumuz bu makam ve mevkilerde bizden sonra çocuklarımız olacak. O yüzden, bu çocuklarımıza eğitim noktasında Belediye olarak bir nebze de katkıda bulunabilirsek, onlar bu makamlara geldiklerinde, bu memlekete hizmet ettiklerinde inşallah bundan biz de faydalanmış olacağız' şeklinde konuştu.
Başkan Özaltun, ziyaret ettikten sonra bilgisayarlarını yeniledikleri okulun taşımalı eğitim veren bir eğitim kurumu olduğunu, çevresinde yaşayan 12 mahalleye daha hizmet verdiğini hatırlatarak, 'Merkezden uzak dış mahallelerimizdeki öğrencilerimiz, merkezdeki öğrencilerimiz gibi bilgi işlem teknolojilerine, imkanlarına ayrıca çok sık kavuşamıyor. Aradaki eşitsizliği giderebilmek anlamında Üçpınar Mahallemizdeki okulumuzun bilişim sınıfına katkıda bulunmak amacıyla gerekli adımları attık. Okul ziyaretinde sözünü vermiş olduğumuz bilgisayarlar ile işletim sistemlerinin kurulumu Beyşehir Belediyesi Bilgi İşlem Birimimizdeki teknik ekibimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Okul bünyesinde oluşturulan yeni bilişim sınıfına 10 yeni masa üstü bilgisayar, masa ve sandalyeleri ile birlikte hediye edilmiş olup, öğrencilerimize yeni bilgisayar laboratuvarının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum' diye konuştu.
Üçpınar İlk ve Ortaokulu Müdürü Ahmet Atik ise, Beyşehir Belediyesi tarafından okuldaki bilişim sınıfının bilgisayarlarının yenilenmesi nedeniyle yaşadığı memnuniyeti dile getirirken, 'Başkanımız bir süre önce okulumuzu ziyarete gelmişti. Öğrencilerimizden bir istekte bulunmalarını istedi. Bir öğrencimiz; bilişim sınıfının bilgisayarlarının bozuk olduğunu, eskidiğini belirterek yenilenmesi talebinde bulundu. Öğrencilerimiz 5 bilgisayar isterken kendisi 10 bilgisayar göndereceğinin sözünü verdi ve hemen ertesi hafta bilgisayarlarımız okula geldi. Ardından sırasıyla bilgisayar masaları ve sandalyeleri geldi. Şimdi bilişim sınıfımız yeniden faal durumda ve kendisine çok teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.

Beyşehir Belediyesi, okulun bilişim sınıfının bilgisayarlarını tamamen yeniledi