Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen programda tüm yönleriyle Kudüs konuşuldu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen özel etkinliğe Küçükçekmeceli vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Programa Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sencan ile Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci' nin yanı sıra KİGEDER Genel Başkanı Ercan Olgun, İHH İnsani Yardım Vakfı Küçükçekmece İlçe Başkanı Medet Kan, Anadolu Gençlik Derneği Küçükçekmece Şube Başkanı Atilla Olgunöz, TUGVA Küçükçekmece İlçe Başkanı Eyüp Astürk, Eğitim Bir-Sen Küçükçekmece İlçe Başkanı Yusuf Sabaz katıldı.
'Kudüs'ü gündemimizde tutmalıyız'
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda söz alan Recep Şencan, Müslümanların Kudüs konusunu sürekli gündemde tutmaları gerektiğini belirterek, 'Bizlerin Kudüs'ü çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor. Unutmayalım biz Kudüs'ü kaybettiğimiz zaman İstanbul'u kaybetmiş gibi oluruz' dedi. Şencan sözlerini şöyle sürdürdü: 'Peygamber Efendimizin 3 kutsal mescit diyerek işaret ettiği, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, sürekli saldırısı altında kalmaktadır. Bu saldırıları hangi cesaretle yapıyorlar? Bunun sebebi biz Müslümanlarız. Biz Allah'ın istediği gibi Müslümanlar olamadık maalesef.'
'Mescid-İ Aksa'nın önemi iyi anlaşılmalı'
Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci ise yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa' nın öneminin iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekti. Demirci, 'Müslümanlar Mescid-i Aksa'yı yönettikleri dönemde güçlüdür. Mescid-i Aksa'dan uzaklaştıkları kadar güçsüzdürler. Selahattin Eyyübi Mescid-i Aksa'ya girdi, güçlüydü. Osmanlılar Mescid-i Aksa'yı ele geçirdiğinde dünyayı yönetiyorlardı. 1948'den beri Mescid-i Aksa işgal altında. Dünyayı Yahudiler yönetmeye çalışıyor' dedi.
'Dünya Müslümanları Kudüs için bedel ödemeli'
Mescid-i Aksa'nın kolay bir dava olmadığını belirten Demirci, bunun için İslam aleminin bedel ödemesi gerektiğini söyledi. 10 milyon Yahudi'nin Kudüs'ü Yahudileştirmek için her yıl 2 buçuk milyar dolar harcadığını belirten Demirci, Müslümanların Kudüs için harcadıkları rakamın ise sadece 15 milyon dolar olduğunu kaydetti.
Konuşma sonunda ise Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci' ye teşekkür ederek çiçek takdim etti. Etkinlikte ayrıca, sanatçılar Harun Beyaz ile Mehmet Ali Aslan Kudüs için birer mini konser verdi.Kudüs ile ilgili sinevizyon gösterimlerinin yapıldığı gecede katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Ömer Faruk Elmas ise Kum Sanatı Gösterisi ile katılımcıların beğenisini kazandı.

Küçükçekmece’ de Kudüs konuşuldu