TİKA, Afganistan'da mesleki eğitim ve kapasite geliştirme projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Semengan Vilayeti Merkezi Aybek ilinde 6 ay sürecek olan, 150 kursiyere, Kuran-ı Kerim, okuma yazma, halı dokumacılığı, dikiş-nakış ve Türkçe kursları başlatıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Semengan Valisi Haddam, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Afganistan İslam Cumhuriyeti Devleti'nin kalkınması, ilerlemesi konusunda büyük katkılar sağlamakta olduğunu belirtti. Haddam, Türk Milleti'nin Afgan kardeşlerini en zor durumlarda bile yalnız bırakmayıp maddi ve manevi ne gerekirse yardım ve desteklerine devam ettiğini ifade etti. Haddam, 'TİKA'nın desteği ile bugün Semengan Vilayetinde kadınlara yönelik mesleki eğitim ortamı sağlandı, kursiyerler iyi eğitim alarak kurs bitiminde kendine ve topluma faydalı kişiler olarak hizmet yapacaklar' diyerek, TİKA'ya sağlamış olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.
TİKA Program Koordinatörü Bulduk, 150 kadına mesleki eğitim ortamının tüm donanımının TİKA ve Çalışma ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğinde düzenlendiğini belirtti. Bulduk, 'Adını Delhi Türk Sultanlığın kurucusu Kudbettin Aybek'ten alan, Zerdüştlüğün ve pehlivan Rüstem'in baş şehri olan Aybek ilinde böyle bir kurs hizmetine TİKA olarak vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz' dedi.
Semengan Vilayeti Çalışma ve Sosyal İşler Müdürü Berfeki, TİKA'nın Semengan Vilayetinde 150 kadına yönelik mesleki eğitim ortamını sağladığından dolayı minnettarlığını dile getirerek desteklerinin devam etmesini istediklerini belirtti. Berfeki, düzenlen kursların faydaları hakkında kısa bilgi vererek, 6 ay sürecek olan mesleki kurslardan eğitim alan kursiyerlerin iyi bir meslek sahibi olarak aile ekonomisine katkıda bulunacağını da iletti.
Kursların açılış törenine Semengan Valisi Abdul Kerim Haddam, TİKA Mezar-ı Şerif Program Koordinatörü Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcıları Savaş Gündüz ve Ramazan Aslantürk, Semengan Sosyal ve Çalışma İşleri Müdürü İkramuddin Berfeki, Adliye Müdürü Sayed Refiullah Safavi, Çevre Kuruma Müdürü Abdul Hadi Azizi, Kadın İşleri Müdürü Hatice Hasani, davetliler, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

TİKA’dan Afganistan’da kadınlara yönelik mesleki eğitim kursları