Olay günü sabaha karşı, olayın duyulmasının ardından belediye ekiplerini seferber eden Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan da cenaze törenine katılarak, şehitlerimize son görevini yerine getirdi. Akçakale'de 2'nci Hudut Tabur Komutanlığına bağlı 4'ncü bölükten nöbet değişimi için Yeşiltepe Karakolu'na giden 4 askerin içerisinde bulunduğu ZPT aracı, bölgedeki sağanak yağış nedeniyle Koçar Deresi'nin taşması sonucu devrilmişti. Haberi alır almaz belediyenin tüm araçlarını arama-kurtarma çalışması için seferber etiklerini ifade eden Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ekiplerin başından bir an olsun ayrılmayarak arama çalışmalarına bizzat katıldı. Belediye ekipleri ve araçlarıyla yoğun bir arama çalışması gerçekleştiren Başkan Abdülhakim Ayhan'ın da destekleri sonucu yaklaşık 12 saat sonra askerlerimizden ikisinin cenazesine ulaşıldı. Askerlerden 2'si kurtulurken, Piyade Sözleşmeli Er Cuma Ali Akçal ve Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş, şehit oldu. Şehit olan askerler, Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından Türk Hava Yolları'na ait uçakla memleketlerine uğurlandı.
Törenin ardından açıklama yapan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, vatanı korumak pahasına canlarını siper eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Milletimize baş sağlığı dileklerini iletti.
Törende, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla,Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, ilçe belediye başkanları ile askeri ve sivil erkan yer aldı.

Abdülhakim Ayhan, şehitleri son yolculuğuna uğurladı