Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan Dereköy Kamp Merkezinde gerçekleşen 'Antrenör Gelişim Semineri'ne OMÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Terzi, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş, akademisyenler ve spor antrenörleri katıldı.

'Olimpiyat deneyimi yaşamış bir kent olarak antrenörlerimizin yanındayız'

Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Terzi seminerde yaptığı konuşmada sporun ve sporcunun akademik anlamda desteklenmesinin Samsun'un sportif anlamdaki başarısını arttıracağına vurgu yaparak, 'Bunun yanında üniversite olarak spor antrenörlerine nasıl beslenmeleri ve nasıl davranmaları gerektiğini akademik bir bakış ile anlatacağız. Spor Bilimleri Fakültesi ve sağlık alanındaki fakültelerle iş birliği içerisinde sporcu ve spor antrenörlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Olimpiyat deneyimi yaşamış bir şehir olarak olimpiyatlara hazırlanan spor antrenörlerinin yetişmesine destek vermek amacıyla ve bu alanlarda değişik branşlarda sporculara ayrı bir efor ayrı bir özveri sergilemelerinin gerektiğini hatırlatarak akademik bir disiplinle görevimizi yerine getirmeye çalışacağız' dedi.

Dereköy Kamp Merkezi Müdürü Cemalettin Kapca da il ve ilçelerde faaliyet gösteren 120 kişilik çeşitli branşlardaki antrenörlerin bilgi ve deneyimlerini arttırmayı hedeflediklerini söylerken madde bağımlılığına da değinerek, 'Son yıllarda ülkemizde madde bağımlılığına karşı mücadelede ve bu hususta bilinçlendirme çalışmalarına destek sağlama bağlamında spor antrenörlerimizin farkındalığın artırılmasını sağlamak amacıyla da seminerimizi gerçekleştiriyoruz' diye konuştu.
4 oturum olarak gerçekleşen seminerde akademisyenler çeşitli konu başlıklarında sunum yaptılar.

Eğitim semineri Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz ve Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş'ın yaptığı genel değerlendirme ile son buldu.