Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, sinema sanatını sevdirme ve kentte sanatsal faaliyetleri artırmak amacıyla başlattığı ücretsiz sinema günleri devam ediyor. Her ay farklı filmlerle izleyicinin beğenisine sunulan sinema günleri Şubat ayı programında çocuklara, animasyon türünde Köstebekgiller 2: Gölge'nin Tılsımı ve Canım Kardeşim Benim: Uzaylılar mı Gelmiş? ile yetişkinlere yönelik Aile Arasında film gösterimleri yoğun ilgi gördü.

Sinema salonları doldu
Bu hafta sonu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan ücretsiz film gösterimlerinde sinema salonları doldu taştı. Komedi türünde olan yönetmenliğini Özcan Açıktan, başrollerini Engin Günaydın, Demet Evgar, Gülse Birsel, Erdal Özyağcılar, Şevket Çoruh, Devrim Yakut, Fatih Artman ve Derya Karadaş'ın yaptığı '21 yıllık ilişkileri aynı gün noktalanan nevrotik Fikret ile müzikhol vokalisti Solmaz komik bir tesadüfle tanışır. Solmaz'ın kızı Zeynep, Adanalı sevgilisiyle evlenmeye karar verince her şeyden korkan Fikret, kendini bir anda hayatının rolünü oynarken bulur. Aile arasında olması planlanan nikah, damadın ailesinin ısrarıyla büyüdükçe büyür. Bu ekip düğün hazırlıkları boyunca silahlı, geleneksel, kebapçı zinciri sahibi Adanalı aileyle anlaşabilecek ve bu düğün bir terslik çıkmadan yapılabilecek midir?' Aile Arasında filmine yetişkin izleyiciler büyük ilgi gösterdi.
Aile Arasında 25 Şubat'ta animasyon türünde Köstebekgiller 2: Gölge'nin Tılsımı ve Canım Kardeşim Benim: Uzaylılar mı Gelmiş? ise 24-25 Şubat'ta yapılacak gösterimlerle sona erecek.