Ramada Otel'de gerçekleştirilen buluşmada AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bilen, AK Parti ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve il yönetimi üyeleri yer aldı. Toplantıda şehrin ekonomik haritası oluşturularak ekonomik gereksinimler belirlendi.
Toplantının hayırlı olmasını temenni ederek konuşmalarına başlayan Başkan Toçoğlu, 'Ekonomi İşleri Başkanlığımızın koordinasyonunda bugün önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyoruz. Önce belediye ve ilçe başkanlarımızla bir toplantı gerçekleştirildi. Ardından ikinci oturumda akademisyenlerle ve iş dünyası ile bir toplantı gerçekleştirilecek. Burada amaç Sakarya'nın ekonomik olarak nasıl bir durumda olduğu, şehrimizin güçlü ve dezavantajlı yanları, beklentileri belirlenecek' ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, 'Şehirlerin ekonomik beklentileri formu adı altında Türkiye genelinde bu tür programlar tertip ediliyor. Bugünde şehrimizde ev sahipliği yapıyoruz. 2. oturumda iş dünyası ile bir araya geleceğiz. Şehir ekonomisi için önem arz eden toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum' diye konuştu.
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman ise yaptığı açıklamada, '81 ilde gerçekleştirilecek 'Şehirlerin Ekonomik Beklentileri' başlıklı toplantı için bugün Sakarya'dayız. Toplantılarımızda şehirlerimizin ekonomisini yakından tanımış olacak, beklentileri raporlar halinde hazırlayacağız. İş dünyası, STK temsilcileri ve akademisyenlerle de bir araya geleceğiz. Vatandaşlara da bazı sorular yöneltip raporlar tutacağız ve Ankara'ya ileteceğiz' dedi.
Salman sözlerinin devamında, 'Biz AK Parti hükumeti olarak 15 yıldır ekonomide adaletli bir anlayış sürdürdüğümüz için iktidardayız. Şimdi önümüzde çok önemli bir seçim var. Ülkemizin ekonomik olarak en ufak bir hücresini dahi bilmek durumundayız. Bir ilin ekonomik verileri aynı zamanda o ilin psikolojik verilerini de bizlere sunuyor. Yapacağımız çalışmalar doğrultusunda hazırladığımız raporu Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızla şehir olarak istediğiniz hedeflere ulaşırsınız' diye konuştu.

Sakarya’nın ekonomik haritası çıkartılıyor