Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, AK Parti İl Teşkilatı üyeleri ve basın mensuplarına, Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınması planlanan yeni yerini gezdirdi. Beraberindekilerle birlikte otobüse binen Başkan Yılmaz, seyir halindeyken yapılan çalışmaları anlattı.

MALLARI DEĞERSİZLEŞİYOR

Samsun- Ankara karayolu üzerindeki taşınması planlanan yerinde açıklamada bulunan Başkan Yılmaz, "Gülsan esnafının tamamını aynı alana taşımak çok kolay bir şey değil. Çünkü çok geniş bir alan olması gerekiyor. Bu kadar geniş bir alanı bizim Büyükşehir Belediyesi olarak üretmemiz mümkün olmadı. Ürettiğimiz bu alanı da bugüne kadar çok fazla dillendirmek istemedik. Çünkü fiyatların fahiş bir şekilde artmasını istemedik. Tabi zaman içerisinde Gülsan esnafının 'biz nereye gideceğiz, bize neden söylenmiyor' şeklinde merakı artınca bu konuyu daha fazla geciktirmek istemedik. Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın ve onun ekibiyle de buraları gezdik. Onlara bu yerlere yakın mülkler edinmeleri önerisinde bulundum ve 'bu alanları genişletelim' dedim. Böyle bir süreci işletmemiz gerekiyor, çünkü Gülsan Sanayi'de durdukları her gün, mal sahibinin malı değersiz hale geliyor" dedi.

'BÜYÜK CAMİ' ESKİDEN BÜYÜKTÜ

'Gülsan Sanayi'nin bugün bulunduğu yeri bu şehre armağan edeceğiz' diyen Başkan Yılmaz, "Gülsan'ın olduğu yer, şehrin büyük bir rekreasyon alanı haline gelecek. Bu alanın içine de, bir cami yapacağız. Şehrin nüfusu 30 binken büyük olan, şimdi mescit büyüklüğüne düşmüş olan Büyük Cami'ye alternatif bir cami inşa edeceğiz. Hatta 1 değil, 2 camiye ihtiyacımız var. Birçok şehir artık bunu halletti. Bizim de bir an önce bunu yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Esnafı mağdur etmeden işi bitirmeyi amaçladıklarını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılan işte bir mağduriyet oluşursa mutlaka halledeceğiz. Gülsan esnafımızdan bu süreçte bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bu konuda öneri ve taleplerini almaya hazırız. Biz bugüne kadar Gülsan'ın taşınması konusunu ön plana çıkaramadık. Çünkü göreve başladığımız ilk günden beri şehrin önündeki öncelikli işleri halletmeye koyulduk. Gıda toptancıları vardı, Piazza'nın olduğu yerde eski otogar vardı, hal vardı. Raylı sistem projesi bize maddi anlamda yük getirdi. Çöp istasyonunun yerini değiştirdik. Buna benzer işlerin ardından şehirde 'Gülsan'ı da kaldıralım' fikri oluşunca elimizi taşı altına koyduk. 250-300 dükkanlık bir alan var burada. Biraz ilerde de yine aynı sayıda dükkanı alabilecek bir yer daha var. Gönül ister ki herkesi bir araya koyabileceğimiz bir yer olsa ama yok."

Barış BUDANOĞLU