Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu ve Marmaraereğlisi Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği turnuvada, 10-11 Şubat tarihlerinde minikler, 17-18 Şubat tarihlerinde ise küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde müsabakalar düzenlendi.
Marmaraereğlisi Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen satranç turnuvasında, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerindeki müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün, gençler kategorisinde dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.
Marmaraereğlisi'nin satrançta marka haline geldiğini ifade eden Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, '4 yıldır desteklediğimiz turnuvalarla satrançta marka şehir haline geldik. Yüzlerce sporcuyu ve veliyi ilçemizde ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl yine 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Tekirdağ Okullar Arası Satranç Turnuvası'na ev sahipliği yaptık. Satrancın gelişmesi adına emek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Çocuklarımızın hem sosyalleşmeleri hem de gelişimi açısından büyük önem taşıyan satranca olan desteğimiz devam edecek' diye konuştu.

Satrançta Marmaraereğlisi farkı