DiTurk-Hayalgücüne Yolculuk Derneği tarafından düzenlenen 'Yenilikçilik ve Problem Çözme Etkinliği', Türkiye'nin 13 ilinden 180 okul takımı ve 3 bin 800 öğrencinin katılımıyla Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Dünyada 40 farklı ülkede ülkede temsilcilikleri bulunan, kar amacı gütmeyen, dünyanın en büyük yenicilik, takım çalışması ve çözüm geliştirme organizasyonu olan Destination Imagination'ın (DI) Türkiye finali Kuşadası'nda yapıldı. Her yıl temsilciliklerin düzenlediği DI etkinliklerinde kriterlere en uygun çözümleri üreten takımlar dünya finallerinde buluşma fırsatı elde ediyor. Dünya finalleri bu yıl Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak. 1999 yılından bu yana Türkiye'de de uygulanan DI programı çerçevesinde de ülkemizden bu yıl gerçekleştirilecek dünya finallerine Kuşadası'nda yapılan elemelerde başarılı olan takımlar katılacak.

Hayalgücüne Yolculuk Derneği Başkanı Julide Gençer ve Başkan Yardımcısı Zeynep Edirnecik, Kuşadası'ndaki final aşamasının bir festival havasında geçtiğini belirterek, Ağustos ayında gerçekleştirdikleri Türkiye elemelerinde yapılan eğitim ve etkinliklerin karşılığı aldıklarını ve yaşanan tablonun gurur verici olduğunu söyledi. Gençer ve Edirnecik, Türkiye'de yeniçikllik alanında elde edilen başarıların ardından Dİ Amerika Baş ofisi ve Büyüme Departmanı Direktörü Anrew Whitmire ve Uluslar arası Bölgeler Danışmanı Renne Rainville'nin de gözlem amacıyla final bölümünü izlediğini kaydederek, 'Destination Imagination eğitim programı gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik uygulamalarının yanı sıra doğaçlamaya, tiyatro becerileri, yazı, proje yönetimi, iletişim, yenilikçilik, takım çalışması ve topluma hizmet alanlarında çalışmalar yapmasını sağlayan yedi ucu açık görevleri içerir. Kuşadası'ndaki finallerde elde edilen başarılar gurur verici' dediler.

Destination imaginatain nedir?
Amacı çocukların gerçek yaşamda karşılaşacakları problemleri çözmelerini sağlayacak ve hayatları boyunca kullanabilecekleri becerileri geliştirmek olan Destination Imagination'ın (DI) organizasyonu kapsamında, katılımcı ülke temsilcilikleri tarafından her yıl etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerde en az iki, en fazla yedi kişiden oluşan takımlar her sene yayınlanan görevler için özel çözümler üretiyor. Görevler, teknik, bilimsel, güzel sanatlar, doğaçlama, yapısal ve sosyal sorumluluk olmak üzere altı farklı kategoride hazırlanıyor. Takımlar bu görevlerden istediklerini seçerek tüm takımlarla çözümlerini paylaşacakları DI etkinliğine hazırlanıyorlar. İlkokul, ortaokul ve lise seviyelerine göre ayrılan takımlar dışarıdan yardım almadan kendi özgün, yenilikçi ve yenilikçi çözümler üretip, bunu eğlenceli ve teatral bir sunuma dönüştürüyor. Çocuklar bu süreç boyunca, yardımlaşma ve karşılıklı saygı ilkeleri çerçevesinde, hızlı düşünme, karar verme, zaman yönetimi, problem çözme, takım çalışması gibi çok önemli becerileri güvenli ve eğlenceli bir ortamda keşfetme ve geliştirme imkanı buluyor.

Türkiye’nin yenilikçi zihinleri Kuşadası’nda buluştu