Samsunspor 23.haftadaki rakibi İnegölspor'du. Bir tanesi hükmen olmak üzere son 6 maçını kazanan İnegölspor bu çıkışını Samsunspor karşısında da sürdürmek istiyordu.

Şampiyonluğu kovalayan ve liderin sadece 2 puan gerisinde 4.sırada bulunan Samsunspor'un da mutlak kazanmak istediği bir karşılaşmaydı. Şampiyonlukta rakibi olan Sarıyer'in bir gün önce oynadığı maçı kaybetmesi ile Samsunspor maçı kazanması halinde 1 basamak yükselecekti.

Samet Asatekin'in sakat olduğu için forma giyemediği karşılaşmaya Samsunspor beklediğimiz 11 ile başladı. Bir önceki maça göre Samet'in yerine Onur oynarken İshak ve Ramazan kulübeye çekilip yerlerine Canberk ve Abdukladir ilk onbirdeydi.

Son 6 maçının kazanmış olmanın verdiği güven ile karşılaşmaya başlayan İnegölspor 3.dakikada golü kalesinde gördü. Adeta yarım saat kendine gelemeyen konuk ekip 30'uncu dakikadan sonra Samsunspor kalesine gelmeye başladı. İlk ciddi atağını 39.dakikada geliştirirken 45.dakikada da yakaladığı net pozisyonu gole çeviremedi ve ilk yarı Samsunspor'un 1-0 üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarıya golü düşünerek başlayan İnegölspor'un hızını Teknik Direktör İsmet Taşdemir'in oyuncu değişikliği hamlesi kesti. 54.dakikada yapılan Onur – Enes değişikliği ile yeniden kontrol Samsunspor'a geçti ve 61.dakikada Kubilay kendisi ve Samsunspor adına ikinci golü atarak takımı rahatlattı. 83.dakikada oyuna giren Bahattin perdeyi kapatan golü attı ve Samsunspor maçı 3-0 kazandı.

Futbol oynamayı düşünen takımlara karşı Samsunspor'un sonuca daha kolay gittiğini bir kez daha görmüş olduk. Samsunspor'u oynatmamak üzerine kurulan oyun sistemleri hem futbol hem de skor olarak tatmin edici olmuyor. Maalesef ki bu ligde birçok rakip futbol oynamak yerine oynatmamayı düşünüyor.

Samsunspor açısından karlı bir hafta geride kaldı. Rakiplerinden Sarıyer'in ardından Sakaryaspor'da kaybedince Samsunspor 4'üncü olarak girdiği haftayı 2'inci olarak geride bıraktı. Şu an için lider Keçiören ile arada sadece 1 puan kaldı.

Samsunspor'un son 3 maçını kazanmasının yanı sıra bu karşılaşmalarda hiç gol yememiş olması da ayrı bir konu. Teknik Direktör İsmet Taşdemir'de oyuna doğru zamanda doğru oyuncu hamleleri ile bir takım için hocanın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Samsunspor kaliteli ve geniş kadrosu ile şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu bir kez daha gösterdi. Adım adım şampiyonluğa yürüyoruz.

Kalın sağlıcakla…