Bilecik genelindeki tüm metruk binaların 2018 yılı sonuna kadar yıkılması talimatını veren Vali Büyükakın, konuyu yakından takip ediyor. Bu bağlamda Bozüyük ilçe geneli ve ilçeye bağlı 44 köyde metruk binaların tespit edilmesiyle alakalı çalışmalar köylerde muhtarlar ilçede Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.
Vali Tahir Büyükakın'ın talimatıyla İl Özel İdaresi tarafından ilçe kaymakamlıklarına gönderilen resmi yazıyla İl Özel İdaresi tarafından işlem yapılmak üzere ilçeye bağlı tüm köylerde yıkılacak derecede tehlikeli, metruk ve kamu güvenliğini tehdit eden terk edilmiş yapıların muhtarlıklar ve güvenlik güçleri aracılığıyla tespit edilmesi istendi. Yapılan çalışmaların ardından tespiti yapılan metruk binaların listesi İlçe Kaymakamlığına bildirildi. İlçe genelinde 37 adet köylerde ise 100'ün üzerinde metruk binanın bulunduğu ve bu yapıların önümüzdeki günlerde köylerde İl Özel İdaresi ekipleri, ilçe genelinde ise belediye ekipleri tarafından yıkımının yapılacağı belirtildi.
Vali Büyükakın'ın büyük önem verdiği proje kapsamında yıl sonuna kadar il genelinde metruk bina kalmayacak. Başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere toplumun tüm kesiminin emniyet ve sağlığını tehdit eden metruk yapıların tamamı peyderpey yıkılacak. Bundan sonraki süreçte alınan bu karar gereği miraslı olduğu için veya sahipsiz kaldığı için harabeye dönen metruk binalar ortadan kalkacak. Özellikle miraslı olduğu ve paylaşılamadığı için kaderine terk edilen binalara hak sahipleri tarafından ya sahip çıkılacak ya da devletin ilgili kurumlarınca yıkılacak. Hal böyle olunca hak sahipleri zamanında paylaşamayıp kaderine tek ettikleri yapının yıkım masraflarını da üstlenmek zorunda kalacak.

Metruk binalar yıkılacak