Selim Hayvan Pazarı'nın bölgenin borsasını elinde tutmaya aday olduğunu ifade eden Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, hizmete sokulacak olan Modern Hayvan Pazarı'nın sadece Selim ve köylerine değil, Kars il geneli ile çevre iller için de bölgenin kalınması adına çok önemli bir tesis olacağını belirtti.
Hayvan Pazarı'nda değnekçi ve simsar şahısların alım ve satışlara etkisinin kesinlikle olmayacağının da müjdesini veren Başkan Altun, göreve geldiği günden bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
Selim'de hayata geçirilen ve geçirilecek olan projelerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın çok önemli destekleri olduğuna dikkat çeken Başkan Coşkun Altun, 'Kars ve Selim'in gelişmesi anlamında en büyük desteği değerli bakanımız Ahmet Arslan veriyor. Sizlerin aracılığıyla kendilerine şükran dileklerimi iletiyorum. Selim, küçük bir ilçe olmasına rağmen il bazında büyük projeler yapıyoruz. Hem belediyecilik anlamında hem de sosyal sorumluluk projesi anlamında güzel işler yapıyoruz. Kısa adı AKAK olan Ardahan, Kars, Artvin Kalkınma projesini bölge halkının hizmetine sokacağız. Hayvan Pazarı'nın açılışını olumsuz hava şartları geciktirdi. Yılsonu itibariyle bitecekti ama hava şartları nedeniyle 2018'e sarktı' dedi.
Selim Hayvan Pazarı'nın faaliyete geçmesiyle birlikte bölgenin borsasını elinde tutacağının altını çizen Başkan Altın, 'Selim Hayvan Pazarı, bölgenin borsasını elinde tutmaya aday. Bizim de böyle bir şansımız var. Selim olarak hayvan pazarı bu bölgenin borsasını elinde tutuyor. Kars'tan sonra beklide bu bölge yani bölge derken Ağrı'dan, Erzurum'dan yakın illerden gelen ilçeler dahil Pazartesi ve Perşembe günü bizim ilçemize hayvan borsasına geliyorlar. Biz bunu üreticilerimize ve satıcılarımıza, alıcılarımıza daha rahat bir ortam hazırlamak için kapalı bir hayvan pazarı yaptık. Her şeyiyle vatandaş hayvanını sattıktan sonra direk orada hayvanın pasaportunu alacak işlemlerini verecek. Hayvan pazarında ulaşacağı yere gidecek. Biz tabi bitim aşamasına getirdik bakanımızla istişare edip Nisan ayı sonu gibi açmayı düşünüyoruz. Açılışımıza tarım ve hayvancılık bakanımızı da davet edeceğiz Gerçekten Selim Hayvan Pazarı bölgenin en iyi hayvan pazarı olacak' diye konuştu.
Selim Hayvan Pazarı'nda alıcı ve satıcının arasına kimseyi sokmayacaklarını vurgulayan Başkan Coşkun Altun, 'Selim Hayvan Pazarı'nın en iyi tarafı da alıcıyla satıcının arasında hiç kimsenin olmamasıdır. Biz buna izin vermeyeceğiz. Burada sizin aracılığınızla da alıcı ve satıcılarımıza söylüyoruz 'sakin ha sakın simsar, cambaz, çubukçu gibileri aranıza olmayın' bizim burada onlar için neler düşündüğümüzü neler yaptığımızı biliyorlar. Biz burada bunun için ekip kurmuşuz halkı da bilinçlendiriyoruz. Bu işi yapanı da bulduk mu önce çağırıp ricayla konuşuyoruz. Bunu yapma, yaparsan bunun için gereken işlenmeleri yaparız diyeceğiz. Dünya'nın hiçbir yerinde yok yani böyle bir şey. Gariban bir tane hayvan getirecek satacak. 100 lira karı olacak, onun 75 lirasını aradaki çubukçu alacak, 25'ini gariban alacak. Yok, böyle bir şey, bizde öyle bir şey yok. Tabi ki Hayvan Pazarı faaliyete geçtiğinde belli bir giriş bedeli olacak. Buda halkımızın iyiliği için kullanılacak. Nisan ayında açılışımızı yapacağız ve açık gün sayısı 2 gündür 3 gün yapacağız. Hayvan Pazarı nasip olursa Nisan ayının sonunda vatandaşın hizmetine girecek' şeklinde konuştu.