Litvanya, Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve Türkiye'den 30 gencin katılımıyla "Gençlik Hakları" için bir araya gelen öğrenciler, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın misafiri oldu. Genç ve Usta ile görüşen yabancı misafirler, gençlik hakları ve politikaları hakkında soru sorarak bilgi edindi. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Genç, bu tür projelerin, gençlerin farklı kültürleri tanımaları açısından önemine işaret ederek, belediye olarak en büyük yatırımı gençliğe yaptıklarını söyledi.

ÖNCELİK EĞİTİM VE GENÇLİĞE

Samsun'a gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak eğitime ve gençliğe en çok önem veren belediyeyiz. Canik'te gençlerimiz için birçok kültür, eğitim ve sanat merkezleri açtık. Amacımız, bilgili, donanımlı, fikir üretebilen gençler yetiştirmek. Çünkü gençlik bir ülkenin dinamizmidir. Gençlere önem vermeyen toplumun yaşaması mümkün değildir. Bu nedenle bizler de gençlerimiz için eğitim yatırımlarını öncelikli tutuyoruz. Eğitime bugüne kadar 200 milyon liranın üzerinde katkı sağlayan bir belediye olarak, gelecekte dünyamızı şekillendirecek olan gençlerimizi bilgi ve donanımlı yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.

KÜLTÜREL KUCAKLAŞMA

Ülkeler arasında eğitim projelerinin önemine de işaret eden Başkan Genç, "Burada dünyanın değişik ülkelerinden öğrencilerimizi görmek çok anlamlı. Bu tür projeler sayesinde öğretmen ve öğrencilerimiz, farklı ülkelerin sosyal ve kültürel yapısını yakından görme imkanı buluyor. Kültürel kucaklaşmanın yaşandığı bu projeler, dünya ülkelerine kardeşlik adına verilen en güzel mesajdır. Bu nedenle bu projenin gerçekleşmesinde emeği olanları kutluyorum" diye konuştu.

ÇALIŞMALARI BEĞENDİLER

Ziyaretlerin ardından Canik Belediyesi'ni inceleyen AB'li öğrenciler, TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ne sahip olan belediyenin özellikle gençler için yaptığı eğitim, kültür, sanat, spor ve dönüşüm alanındaki çalışmalarını beğendi. Gençler, proje kapsamında önümüzdeki günlerde halk ile röportajlar yaparak bilgi edinme ve farkındalık yaratmayı hedefliyor.