MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulunda uzman çavuşların, uzman jandarmaların, uzman erbaşların, şehit yakınlarının ve gazilerin sorunlarını gündeme getirdi.

BÖLÜCÜLÜK KAYBEDECEK

Kahraman Mehmetçiğin, Özgür Suriye Ordusuyla birlikte adım adım Afrin'e yaklaştığını belirten Usta, 'Zulme alkış tutan, zalimlere kucak açan, bölücülüğe ve düşmanlığa çanak tutan kim varsa kaybedecek, azim ve kararlılığımız karşısında duramayacak. Kandan nemalanan, şiddetten faydalanan, kötülükten yararlanan, devletimize ve milletimize kasteden kim varsa karşılığını bulacak" dedi.

VEBAL MESELESİ

Usta, terörle mücadelede kahramanca ve fedakarca mücadele eden, yüzlerce şehit veren uzman çavuş ve uzman jandarmalarımızın sorunlarının çözülmesi gerektiğini bir kez daha ifade etmek isteğini söyleyerek, 'Bu kahraman evlatlarımızın sorunlarını bir an evvel çözmek, her şeyden evvel bir vebal meselesi. Bu arkadaşlarımızın özlük haklarının düzeltilmesi, emeklilik yaş haddinin düzenlenmesi gerekiyor. Uzman çavuşlarımızdan emekli olmak için görev şartını doldurmuş, yaş şartını dolduramayanlar kamu kurum ve kuruluşlarına ait çeşitli unvanlardaki kadrolarda istihdam edilmeleri durumunda uzman çavuşlar hakkında geçerli olan ek göstergelerden ve emekli uzman çavuş haklarından faydalanamıyor"
diye konuştu.

ÇALIŞMA ŞARTLARI DÜZENLENMELİ

Subay ve astsubaylarda iki yıl olan doğu görev sürelerinin uzman erbaşlarda dört beş yıl olduğuna vurgu yapan Usta, 'Yirmi beş yıl görev yapan bir uzman erbaşın geçici görevlendirmelerle yirmi iki yılı doğuda, ev götürülemeyen üs bölgelerinde geçiyor. Bu durum aile bütünlüğünü de bozmakta, intihara kadar giden olayların yaşanmasına sebebiyet veriyor. Ordu evi kampları ve misafirhanelerden faydalanamamaları, lojmanlardaki düşük kontenjan ayrı bir sorun. Çalışma şartlarını düzenleyen bir yönetmeliğin çıkmaması da yine bir diğer sıkıntılı durum" ifadelerini kullandı.

EMANETLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Usta, şehit yetimlerinin hepsine kamuda iş hakkı verilmesi, ordu ve polis vazife malulü gazilerin aylıkları iyileştirilmesi, muharip gazilerin sosyal güvencesi olsun olmasın hepsine aynı tutarda şeref aylığı ödenmesi ve kendilerinden madalya için para isteme ayıbının ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, "Bu sorunların çözümü bugün değil de ne zaman gündeme gelecektir? Gelin onların yanında olduğumuzu, onların geleceğini onlar kadar düşündüğümüzü, emanetlerinin emanetimiz olduğunu bu vesileyle bir kez daha gösterelim"