ÜNİ-DOKAP 2018 yılının ilk üst kurul toplantısı OMÜ Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Sait Bilgiç'in başkanlığında yapıldı. OMÜ Rektörlük Binası Senato Salonunda düzenlenen toplantıya; DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, DOKAP Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Demir ile DOKAP Bölge üniversitelerinden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan katıldı.

'ÜNİ-DOKAP İKİNCİ DÖNEM BAŞKANLIĞINI DEVRALDIK'

2017 yılının sonunda ÜNİ-DOKAP Başkanlığını, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal'dan devralan Rektör Prof. Dr. Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Henüz kuruluş aşamasında bir yıllık bir geçmişe sahip ÜNİ-DOKAP'ın ilk dönem başkanlığını Karadeniz Teknik Üniversitesi yürütmüştü. Üniversitelerin kuruluş yılı sırasına göre oluşturulan sıralamaya göre de ikinci dönem OMÜ'nün alması gerekiyordu. Yaklaşık bir buçuk ay önce de dönem başkanlığını devraldık. Bugün bu dönem çalışmalarının ilkini yapacağız" dedi.

ÜLKEMİZE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK

DOKAP Üniversiteler Birliğinin kuruluş amacı hakkında bilgi veren Rektör Sait Bilgiç, "ÜNİ-DOKAP'ın kuruluşuyla Orta ve Doğu Karadeniz'deki üniversitelerin iş birliği ve güç birliği yaparak imkan ve kaynaklarını daha verimli kullanması, böylece bölgenin ve ülkenin gelişimine daha büyük çapta katkının sağlanması amaçlanmıştır. Bu konuda çalışmalarımız artarak devam edecektir. Birlikteliğimizin hem üniversitelerimize hem de ülkemize önemli katkılar sağlayacağı inancını taşımaktayız. İnşallah bu toplantıyla 2018 yılı çalışmalarımızın planını yapmış olacağız" diye konuştu.

2018 ÇALIŞMA PLANI OLUŞTURULDU

2017 yılının değerlendirilmesiyle başlayan toplantının gündemini, ÜNİ-DOKAP'ın kurumsal kimliğinin geliştirilmesi, ÜNİ-DOKAP bütçesinin oluşturularak bütçe çalışmalarının değerlendirilmesi, ÜNİ-DOKAP Dergisi 2018 sayısı, 2018 yılında düzenlenmesi düşünülen uluslararası sempozyum, laboratuvar ve analiz envanter çalışmalarının durum değerlendirmesi, 2018 yılı faaliyetleri ve proje çalışmaları ile üniversitelerde öğrenci birlikleri oluşturularak ÜNİ-DOKAP altında takip edilmesi konuları oluşturdu.

OMÜ TRAMVAY PROJESİ ARTI DEĞER

Görüş ve önerilerin tartışılmasının ardından toplantı sona erdi. Toplantının ardından misafir rektörlere OMÜ kampüs turu yaptıran Rektör Bilgiç, üniversiteyi tanıtarak tramvay projesi hakkında bilgi verdi. Kampüsü oldukça beğenen rektörler özellikle üniversiteye yapılan tramvay projesinin ÖMÜ'ye büyük artı kazandıracağını belirttiler.

ÖĞRENCİYE SÜRPRİZ

OMÜ Yaşam Merkezini gezen rektörler öğrencilerle sohbet ederek, bir masada doğum günü pastası kesen bir öğrencinin doğum gününü kutladılar.