Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta Suriye rejim güçlerinin Afrin'e girmesi hakkında çıkan haberleri TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi.

TÜRKİYE'YE KARŞI HUSUMET Mİ?

Suriye'de rejim güçlerinin Afrin'e girmesine ilişkin haberleri kaygıyla izlediklerine vurgu yapan Usta, 'Bu aslında çok anlamlandıramadığımız bir durum çünkü burada eğer Suriye rejim güçlerinin amacı topraklarını korumaksa şu soruyu sormak lazım: YPG topraklarının neredeyse 3'te 1'ini ele geçirirken, özellikle bizim sınırlarımızdaki toprakları ele geçirirken akılları neredeydi? O gün hiç tepki göstermeyen rejim güçlerinin bugün Türkiye'nin Afrin'deki terör unsurlarını temizlemeye yönelik harekatını bahane ederek oraya girmesi çok mantıklı gözükmüyor. Eğer bu Türkiye'ye karşı bir husumetse bunun bilinmesi lazım. Bunun artık geri dönüşü yok, Afrin terör unsurlarından temizlenecek. Hatta orada PKK, YPG kıyafeti giyen her kim olursa olsun Türkiye'nin hedefi olacaktır. Hükümetin bu anlamdaki açıklamalarını biz de destekliyoruz" diye konuştu.

İŞGALCİ DEĞİLİZ

Türkiye'nin işgalci konumunda olmadığını vurgulayan Usta, 'Türkiye, kendi ulusal vesınırlarının güvenliği için, o bölgeden Türkiye'ye gelen misafirlerin topraklarına, vatanlarına kavuşması için bölgede. Dolayısıyla biz işgalci konumunda değiliz. Sivillere karşı da bu operasyon esnasında son derece hassas davranılıyor. Suriye'nin toprak bütünlüğü her zaman hassas olduğumuz önemli bir konu. Orada Türk askerine karşı Afrinlilerin yaptığı sevgi gösterileri de Türkiye'nin, Türk askerinin orada bulunmasından dolayı memnuniyeti ifade etmektedir. Dolayısıyla milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri kararlıdır' dedi.

GÜL BAHÇESİNE GİRER GİBİ...

Türk Askeri ve Türk Polisi'nin vatan toprağı için her koşulda hazır olduğunu söyleyen Usta, 'Muş'taki küçük bir anekdotu burada ifade etmek isterim. Muş'ta özel harekatçılardan 23'ünün Afrin'e gitmesine yönelik bir program vardır. İl müdürü 'Kim gitmek ister?' diye sorunca tamamı Afrin'e gitmek istediklerini ifade ediyorlar ve aralarında kura çekiliyor. Dolayısıyla Türk polisi, Türk askeri bir düğüne gider gibi gerekirse vatan savunması için cepheye gider. Bir gül bahçesine girercesine gerekirse kara toprağa girmeye de bu millet hazır. Kimse yanlış hesap yapmasın. Türk devleti, Türk milleti kararlıdır. Afrin teröristlerden temizlenecektir, sınır güvenliğimiz sağlanacaktır. Orada hiçbir şekilde bir terör koridoru oluşturulmaya, sömürge bir terör devleti oluşturulmasına da hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir" dedi