İstanbul'da yaşayan iş adamı Cengiz Bayün'ün malzeme desteği verdiği, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından da yer tahsisi yapılan Kızılay Kan Alma Birimi düzenlenen törenle hizmete girdi.
Türk Kızlayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç ve Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel'in teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen iş adamı Cengiz Baygün, 'Birgün telefonum çaldı. 'Ben Bafra'dan arıyorum, Kızılay Başkanı Osman Genç'im' dedi. 'Bafra'da bir Kızılay Kan Merkezi yapılması için yardımda bulunabilir misiniz' dedi. Kendilerine verdiğim cevap ise 'ne gerekiyorsa hiç çekinmeden, düşünmeden yapın. Açılışa beni de davet edin. Bu mutlu günü hep beraber yaşarız' dedim. Osman Genç ve yardımcılarının üstün gayretiyle bugüne gelmiş bulunuyoruz' dedi.
Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı konuşmada, 'Kızılay Şubesi yöneticileri çok büyük bir çaba içindeler. İlçenin üzerinde hizmetler yapmaya gayret ediyorlar. Gayret eden insanların da kaymakamlık ve belediye olarak yanlarındayız. Elimizden gelen gücümüz nispetinde desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz' diye konuştu.
Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can ise, 'Nerede bir ihtiyacı olan bir insan varsa ona mutlaka ulaşmaya çalışıyoruz. Bağışçımıza teşekkür ediyoruz. Bizim her bölgenin kan hedefleri var. Samsun'daki yıllık kan hedefimiz 106 bin ünite' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can tarafından Cengiz Baygün ve Belediye Başkanı Zihni Şahin'e birer plaket verildi. Plaket töreninin ardından Bafra Kan Alma Birimi'nin açılışı yapıldı.

Bafra’da “Kızılay Kal Alma Birimi" açıldı