Bayrampaşa Belediyesi öncülüğünde kamulaştırılarak yapımı gerçekleştirilen Ulubatlı Hasan Camii önü meydanı ve şadırvanı dualarla hizmete açıldı. Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen açılış programına, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurdele kesim töreniyle başlayan açılış törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılış programı okunan dualar ve yapılan şadırvan ziyaretiyle sona erdi.
''Burasını önce kamulaştırdık sonra meydan haline getirdik''
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ''Burasının önünde 30-35 yıldan beri büyük fabrika vardı. Bu fabrikalardan dolayı cami görünmüyordu. Biz önce fabrikaları kamusallaştırdık ve fabrikaları tamamen boşalttık. Hafriyatını aldık, zemin uygulamasını yaptık sonrasında musalla taşlarımızı getirdik ve burada park bahçe düzenlemesini de tamamladık. Oturma banklarımızı da getirip burasını bir meydan haline getirdik'' dedi.
Ortalama 5 milyonun üzerinde düzenlemeler için bir rakam harcandığını belirten Başkan Aydıner, ''Biz cemaatimize ve Orta Mahalle halkımıza söz vermiştik, sözümüzü bugün yerine getirdik. Abdesthanemizdeki bazı kısımlar çok kötüydü, uzun yıllardır bakım görmemişti. Tamamını yıktık ve yeniledik, orada abdest alabilecekleri ve yıkanabilecekleri bölümler yaptık. Engellilerle ilgili de abdesthaneler yaptık. Sıcak suyumuzu da getirterek komple bir tesisi halkımıza armağan ettik' diye konuştu.

Ulubatlı Hasan Camii önü meydan ve şadırvanı hizmete açıldı