Halk Eğitim Merkezi konferans salonundaki oturumun açılış konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, eğitimin sunumu ve öğrenciye ulaştırılması noktasında bakış açılarının değiştirilmesi gerektiğini ve bu yönde çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Durmuş 'Günümüzde dünyadaki her şey değişirken okullarımızdaki düzen değişmedi. Öğretmen merkezli anlatıma devam ediyoruz. Eğitimin sunumu ve öğrenciye ulaştırılması noktasında bakış açılarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Khan Academy ile birlikte eğitim adına bir mum yakmak, eğitime ışık tutmak, bu heyecanı tüm meslektaşlarına yaymak istiyoruz. Bir öğretmenimizde oluşan farkındalığın tüm okula yayılacağını, bundan da eğitim camiamızın kazançlı çıkacağını umut ediyoruz. Bundan sonraki süreçte Khan Academy ile atölye çalışmaları yapmak istiyoruz. Academy üyeleri bunu tamamen gönüllülük esasına göre gerçekleştirecek. Bugün de buraya hiçbir kâr amacı gütmeksizin, eğitimin derdiyle dertlendikleri için geldiler. Öğretmenlerimizin de bu atölye çalışmalarında gönüllü olarak yer almalarını bekliyorum. Bir mum yakarak başlattığımız bu sürecin, Bilecik'ten başlayarak ülkemizin geneline yayılmasını diliyorum. 2023, 2053 ve 2071 tarihlerinin rast gele söylenmemiştir. Şimdiki okullarımızda okuyan öğrencilerimiz, o yıllar geldiğinde ülkemizin yönetim kadrosunda olacaklar. O tarihlerde bizim bir şeylerden şikâyetçi olmamamız gerekiyor. Çünkü o çocuklar bizim ellerimizden geçiyor. Elimizdeki cevherin ne olduğunun farkına varırsak, o ehemmiyetle işlemeye devam edeceğiz. Çalışmanın özelde ilimize, genelde ülkemize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
Ardından özgeçmişi okunan Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, Dijital Gelecekte Eğitim konulu sunumunu gerçekleştirdi. Köksal, öncelikle Bilecik'e nazik davetlerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'a teşekkür etti. Eğitimde dijital dönüşümün vazgeçilemez bir süreç olduğunu, bilgiye erişim teknolojilerinin günümüzde büyük önem kazandığını, eğitimin de kaçınılmaz olarak bundan etkilendiğini söyledi.Alp Köksal sunumunda, 'Eğitim teknolojileri sayesinde her öğrencinin kendi hızında öğrenmesi mümkündür. 500 yıl önce geçerli olan klasik sınıf düzenindeki eğitimi artık aşmamız gerekiyor. Telefon dünyayı giderek küçük bir yer haline getiriyor. Bilgiye ulaşmada da büyük kolaylık sağlıyor. İnternet ortamında bir günde paylaşılan bilgi, dünyanın en büyük kütüphanesindeki bilgiden daha fazladır. Bu şartlar altında öğretmenin de sınıf içindeki rolünün değişiklikler göstermesi gerekiyor. Çok yönlü gençler yetiştirmek durumundayız. Bilgi artık şelaleden akan suya benzediğinden, öğrencimize bardağını buradan nasıl dolduracağını öğretmemiz gerekiyor. Her öğrenci farklı öğrendiğinden bizim buna göre eğitim ortamını düzenlememiz gerekmektedir' dedi.
Alp Köksal, Khan Academy'nin kurucusu Salman Khan'ın 'Bilgi herkes için ücretsiz olmalı' düşüncesinden yola çıkarak Khan Academy Türkçe'nin gönüllülük esasına göre çalışmalarına devam ettiğini belirtti.
Daha sonra Khan Academy Türkçe Temsilcisi ve İngilizce Öğretmeni Kübra Yüre, Khan Academy Türkçe platformunun kullanımı hakkında bilgi verdi. Program, soru-cevap bölümünün ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal, Khan Akademi Türkçe Temsilcileri Kübra Yüre ve Ali Haluk Şener'e hediye takdimi ile son buldu.
Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, Pazaryeri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Köroğlu, Bozüyük, Söğüt, İnhisar ve Pazaryeri ilçelerinde görev yapan okul yöneticileri ortaokul ve liselerden Matematik, Fen Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri öğretmenleri katıldı.

‘Dijital gelecekte eğitim’ semineri verildi