Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Erzurum'a gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Dr. Nadia Abu Odeh, Erzurum insanının kalbinin, şehri gibi kar beyaz olduğunu ifade etti. İslam'ın Türkiye ve Ürdün'ü birleştirdiğine inandığını dile getiren Odeh, yapılacak çalışmalar öncesi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın güler yüzünün kendilerini cesaretlendirdiğini söyledi.
Dr. Odeh: 'Atatürk Üniversitesi, birçok üniversiteye örnek olacak köklü bir üniversite. Bizde burada Arapça öğretimini gerçekleştirmek için bir dil merkezi açmak istiyoruz. Bu sayede Arapça hem daha tanınır hale gelecek, hem de iki ülke arasındaki kültür iletişimi sağlanmış olacak. Sizin sıcak ve samimi yaklaşımınız, projelerimizi gerçekleştirmek için ufkumuzu açtı. Çünkü biz Türkiye ve Ürdün halkını iç içe görmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdünlülerin gölünde taht kurmuş bir lider ve İslam dünyasının umududur' şeklinde konuştu.
Dr. Nadia Abu Odeh'i Atatürk Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Çomaklı ise; Tabarak Uluslararası Akademisi ile her konuda iş birliği yapmaya açık olduklarını söyledi. Türkiye'nin emperyalist bir düşünceye asla sahip olmadığını, zaten bu düşüncenin de İslam dinine aykırı olduğunu vurgulayan Çomaklı, 'Biz bağımsız ve güçlü bir Ürdün'den, bağımsız ve güçlü bir Filistin'den, bağımsız ve güçlü bir Irak'tan bağımsız ve güçlü bir Katar'dan yanayız. Bu düşüncemizi her platformda açıkça söylüyoruz' ifadelerini kullandı.

Tabarak Uluslararası Akademi İş Birliği İçin Atatürk Üniversitesinde