Erdemli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Tollu, Kaymakam Avni Kula, Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Savaş Cingöz, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü ile birlikte Afrin gazisi Culu'yu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Tollu, şehit ve gaziler sayesinde bugün bu ülkede özgür bir şekilde yaşadıklarının altını çizerek, 'Bizlere de onlara hizmetkar olmak düşüyor. Onlar emredecek bizler de yerine getireceğiz. Erdemli Belediyesi her zaman şehit yakınları ve gazilerimizin hizmetindedir. Onların hakkı maddi hiçbir değerle ödenmez. Çünkü onlar bu memleketin gerçek sahipleridir' dedi.
Bu vatanın tapusunun şehit ve gazilere ait olduğunu söyleyen Tollu, ''Ölürsem şehit kalırsam gazi olurum' diyerek seve seve cepheye koşan bir milletin mensubu olduğumuz için Allah'a şükrediyoruz. Gazi ve şehitlerimize çok şeyler borçluyuz. Onlar bu memlekette saygıyı ve hizmeti en birinci olarak hak edenlerdir'' diye konuştu.
Gazi Halil Culu'ya kahramanca mücadelesinden dolayı teşekkür eden Başkan Tollu, Mehmetçiğin vatanın ve milletin bekası için çok önemli görevler gerçekleştirdiğini ifade ederek, Erdemli Belediyesi ailesi olarak tüm birimleriyle her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
Başkan Tollu, TSK'nın Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan ve gazilik mertebesine erişen Halil Culu'ya ev armağan edilmesi için girişim başlattıklarını kaydetti. Gazilik ve şehitlik mertebesinin dünyevi ve uhrevi hayatların en üst mertebesi olduğunu anlatan, bu memlekette huzur içerisinde yaşanıyorsa bunun şehit ve gazilerin fedakarlıkları sayesinde olduğunun altını çizen Tollu, 'Bu vatanın ilelebet ayakta durabilmesi için bizi biz yapan değerler etrafında ortak payda oluşturarak devletimizi ve bayrağımızı hür ve bağımsız bir şekilde yaşatmalıyız' ifadelerini kullandı.
Şehit ve gazilerin hayatına ve yaşadıkları dönemlere bakıldığında onların bu vatan için özel olarak gönderildiğini düşündüğünü söyleyen Tollu, bu milletin çok bedel ödediğine vurgu yaparak, ilçede bulunan hayırsever ve iş adamlarıyla birlikte Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan ve gazilik mertebesine erişen Halil Culu'ya bir ev armağan etmek için girişim başlattıklarını vurguladı. Tollu, 'Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Onlar için ne yapsak azdır. Onlar her türlü hizmetin en iyisine layıktırlar. Onların sayesinde bugün buralardayız. Biz de onlara layık olabilmek için küçük bir şey yapmak istiyoruz ve bir ev armağan etmek istiyoruz. Erdemli'nin kadirşinas iş adamları ve hayırsever insanlarıyla birlikte gazimize bir nebze diyet borcumuzu ödemek adına her türlü hizmet taleplerinizi yerine getireceğimiz gibi hayırsever iş adamlarımızla birlikte bir de ev armağan etmek istiyoruz' şeklinde konuştu.

Başkan Tollu’dan Afrin gazisine ev sözü