Geçtiğimiz günlerde Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine başlayan Gürcan Alev; Antalya, Alanya, Manavgat gibi önemli turizm bölgelerinde de görev yaptığını belirterek, 'Turizm bölgelerinin sorunları konusunda tecrübeliyim. İzmir'in incisi Çeşme'de de huzur içinde tatil için her türlü önlemi alarak, huzuru kaçıracak hiçbir olaya izin vermeyeceğiz' diye konuştu.
Son 1 yıldır İzmir'de bulunan ve Aliağa ilçesinde İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapan Gürcan Alev, İzmir'i ve yeni tayin olduğu Çeşme'yi çok fazla tanımadığını belirterek, 'Çeşme'ye, hayatımda ilk defa geliyorum. Ama uzun yıllar Antalya, Alanya, Manavgat gibi önemli turistik bölgelerde görev yapmış olduğum için, turizm yörelerindeki sıkıntıları, olayları çok iyi biliyorum. Sözünü ettiğim bölgelerde 13 yıl görev yaptığım için turizm bölgelerindeki asayiş sorunlarını iyi biliyorum. Çeşme ilçemizin de bu bölgelerden hiç aşağı kalır bir tarafı yok. İzmir'in incisi Çeşme de, turizmin oldukça geliştiği modern bir ilçe. Çeşme, Türkiye'den çok sayıda insanın gelip tatil ve istirahat ettiği, denize girdiği, turizm ile iç içe olan bir yer' diyerek Çeşme'nin turizmdeki öneminin bilincinde olduğunu söyledi.

'Hedefimiz, hiçbir asayiş olayının yaşanmaması'
Çeşme'deki kış ve yaz nüfusu arasındaki farka dikkat çeken Alev, 'Özellikle yaz aylarında Çeşme'de, asayişe müessir olaylarda, kaçakçılık olaylarında, özellikle de İzmir İl Müdürümüzün üzerine çok düştüğü ve hepimizin arkasında olduğu uyuşturucu ile mücadele konusunda, çok değişik tedbirler ve uygulamalar yapacağız. Bu mücadeleyi, tüm personelimizle sürdüreceğiz. İlden takviye gelecek asayiş, kaçakçılık, narkotik, trafik polislerimizle, yaz aylarında Çeşme'de kesinlikle ne hırsızlığa, ne yolsuzluğa, ne de vatandaşın huzurunu kaçıracak hiçbir olaya izin vermeyeceğiz. Hedefimiz bu. Yaz aylarında Çeşme'de herhangi bir asayiş, terör olayı yaşanmaması, iyi bir trafik düzeni sağlamak hedeflerimiz içinde yer alıyor' diye konuştu.

'Vatandaşı rahatsız etmeden tedbirleri arttıracağız'
Polisin halkla iç içe olacağını belirten Alev, 'Telefonum 24 saat açık. Makam kapım da açık. İsteyen vatandaşım direkt bana gelebildiği gibi, yardımcılarıma, komiserlerime, personelimize, karakollarımıza ve 155'e başvurabilir. Her zaman vatandaşın hizmetindeyiz. Toplumun huzuru için çalışmaya geldik. Turizm sezonunun huzur içinde geçmesi için çalışacağız. Huzuru sağlamak için uygulamalar ve tedbirleri had safhada arttıracağız. Bunu da vatandaşımızı rahatsız etmeyecek şekilde yapacağız. Düzgün yaşayan, kanunlara saygılı insanlarla hiçbir işimiz olamaz. Bizim işimiz, Çeşme'nin huzurunu bozmaya kalkan, insanlara tatili zehir etmeye kalkacak kişilere karşı olacaktır' diyerek sözlerini tamamladı.