PTT Kadınlar Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Yakın Doğu Üniversitesi, Botaş'ı 79-63'lük skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından iki takımın da antrenör ve oyuncuları açıklamalarda bulundu. Yakın Doğu Üniversitesi Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, turnuvanın sonuna yaklaşıldığını belirterek, 'Tüm takımların ilk hedefi finale kalmaktı. Biz ilk adımı atmış olduk. Yakın Doğu Üniversitesi olarak geçen sene finali kazanarak kupayı müzemize götürmüştük. Bugün bu işin kolay olmadığı herkes ilk yarıda gördü. Maç sonuna kadar konsantrasyonumuzu koruduk. Bundan dolayı da oyuncularımı kutluyorum. Herkes elinden geldiğince görevini yapmaya çalıştı. Chelsea Gray ilk maçta muazzam oynadı. İlk yarıda onu durdurmakta zorlandık. Ama ikinci yarıda daha iyi savunma yaptık. Botaş kadro olarak iyi durumda. Bizim onlarla ligde oynadığımız maçlar 2-3 sayıyla bitti ve son anda kazandık. Bunlar kolay işler değil. Herkes burada ilk hedef olarak final oynamayı düşünüyor. Biz de bunu gerçekleştirdik' dedi.
Yakın Doğu Üniversitesi Oyuncusu Kuannitra Hollingsvorth, 'Öncelikle takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok agresif bir oyun ortaya koyduk ve oyuna odaklandık. Rakip takım için de zor anlar yaşattık. Şimdi finali düşüneceğiz' diye konuştu.

Botaş Antrenörü Aydın Uğuz, 'Güzel bir maç olmasını ümit etmiştik. Ligde iki maçımız da güzel geçmişti. Yakın Doğu Üniversitesi çok güçlü bir ekip. Basketbol severlere daha güzel maç seyrettirebilirdik' şeklinde konuştu.
Botaş oyuncusu Dilara Tongar ise, 'Takım olarak bu maçım zor olacağını biliyorduk. Bu tarz maçlarda çok fazla hataya yer yok. İstediğimiz gibi oynayamadık' ifadelerinde bulundu.

Yakın Doğu Üniversitesi - Botaş maçının ardından