Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği tarafından 22 Şubat'ta açılan Trabzon Tanıtım Günleri devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri, Kocaeli'nin dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Tanıtım Günleri'ne sadece Trabzonlular değil kentte yaşayan farklı illerden vatandaşlar da geliyor. Kocaeli'de ilki düzenlenen Trabzon Tanıtım Günlerinde Trabzon'un yöresel ürünleri ve kültürü sergileniyor. Vatandaşlar tanıtım günlerini 25 Şubat Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.
Vatandaşların Yoğun katılımı ile geçen tanıtım günlerinde Trabzon'da bulunan ilçe belediyeleri de stant kurduğu etkinlikte Trabzon'dan gelen işletmecileri de ürünlerini tanıtma fırsatı buldular. Trabzon'un Sürmene ilçesinden gelen bıçak ustası olan Serdar Morçoloğlu, 'Biz Trabzon Sürmene ilçesinde bıçak ustalarıyız. Bıçakları kendimiz imal ediyoruz. Sürmene bıçağı asırlardır devam eden bir türdür. Bu bıçaklar kaliteli ve ömürlük bıçaklardır. Sürmene'ye has Türkiye'nin hiçbir yerinde yapılmayan Yunus Balığı yağıyla sertleştirilir. Sürmene bıçağının asıl özelliği budur. Tarihimizden ve hatta Rumlardan bize kalan bir sanattır. Trabzon tanıtım günler çok güzel ve özellikle tanıtım günleri çok güzel. Organizasyonu yapan tüm herkese teşekkür ederiz' dedi.
Maçka Belediyesi standında görevli Ayşegül Kurşun, Kocaeli'de çok sıcak şekilde karşılandıklarını ifade ederek, 'Trabzon kazaziye sanatı, bin ayar gümüşten yapılıyor. 8 milim kalınlığında yani saç teli kalınlığında, gümüşten örülmekte ve özel şekillerde olmaktadır. Mesela 4 tane kalp ve sonsuzluk işaretinden oluşuyor. Değişik tasarımlarda yapıyoruz. Bu sanat 2 bin 500 yıllık bir sanattır' diye konuştu.

Trabzon Tanıtım Günleri yoğun ilgiyle devam ediyor