627 nüfuslu Çavdarhisar ilçesine bağlı Hacıkebir köyünde, köylü kadınlar Zeytin Dalı harekatına destek olmak için seferberlik başlattı. Köyde bulunan fırınlarda aralarında imece usulü topladıkları unları ekmek yapıp satan kadınlar paraları bir kumbarada toplayıp Mehmetcik vakfı hesabına yatırdılar.
Yapılan operasyonun devletin bütünlüğü için olduğunu iyi bildiklerini belirten Hacıkebir köyünden Ayşe Kılıç, ''Askerlerimiz bizler için oralarda mücadele ediyor. Biz kurtuluşun toprakları Kütahya'lı kadınlarız. Köylü kadınlar olarak toplandık ve ne yapabiliriz diye düşündük. Sonuçta hepimiz evlerimizden un getirip köy ekmeği yapıp satmaya karar verdik. Tüm köylülerimiz el ele verdik, mehmetciklerimiz için köy ekmeği yapıp sattık. İlk etapta toplanan parayı AK Parti Kadın kolları Başkanı Serpil Kaya vasıtasıyla Mehmetçik Vakfı hesabına yatırdık. Bizler vatanımız için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bundan sonrada üzerimize düşeni yapacağız'' dedi.
Ak Parti Çavdarhisar Kadın Kolları Başkanı Serpil Kaya, yaptığı açıklamada, ''Bugün çok duygulu bir gün yaşadım. Hacıkebir köyümüzdeki tüm kadınlarımız yaşlısıyla genciyle mehmetçik için ekmek yapıyorlar. Köy ekmeği olduğu için hemen satılıyor. Rabbim yardımlarını kabul eylesin'' ifadelerini kullandı. (YD-EFE)

Köylü kadınlar yaptıkları ekmekleri satıp parasını Mehmetçik Vakfı’na bağışladı