Yumuşak kadife 70'ler ve 80'lerin lüks kumaşlarındandı. 2016 yılında vintage rüzgarları esmeye devam ediyor ve kadife kıyafetler sezonun en gözde trendlerinden biri.

Bu sezon kadife kıyafetlerde siyahtan farklı olarak; gece mavisi, bordo, koyu kırmızı, yanık turuncu ve zümrüt yeşili gibi daha açık tonlarına mağazalarda sıkça rastlayacağız. 2016 yılında mağazalarda kadife elbise modellerinin yanında kadife pantolon, kadife etek, kadife ayakkabı ve kadife ceket modellerine sık sık rastlamanız mümkün.

Kadife kullanılması açısından zor bir kumaştır. Eğer kombininizde kadife kıyafetlere dikkat etmeniz birkaç önemli nokta var.

1)Yeteri kadar Kadife

Kadife tek başına 'star' parçadır. Bu yüzden kombinizi yaparken kadifeyi tek bir yerde kullanmaya özen gösterin. Kadife blazer ceketler günlük bir görünüm için jean pantolonlarla kullanılabilir. Ayrıca Kadife bir etek veya kadife pantolon en güzel dantel işlemelerle ve ipek gömleklerle/bluzlarla gidiyor.

2)Kusurlara Dikkat

Kadife ışıklı bir ortamda vücudunuzu kolaylıkla ele verir. Eğer fazlalıklarınız varsa üstünüze tam oturmayan ve koyu renkli modelleri kadife kıyafetleri tercih edebilirsiniz; lacivert, siyah en uygunu.

3)Doğru Ütü

Kadife kıyafetleri giyerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da ütüsünün çok güzel yapılmış olması. Kadife kumaş olarak drapeleri çok iyi tutan, farklı kesim modellerini çok iyi gösteren bir yapıdadır. Bu yüzden Kadife kıyafetlerinizi bu özelliklerine dikkat ederek ütülemeyi unutmayın.

Sizler için hazırladığımız foto galeride 2016 kadife kıyafetleri bulabilirsiniz. Kadife elbise modellerinden kadife ayakkabıya kadar trent olan herşey haberimizin foto galerisinde mevcut