AK Parti Tekkeköy 6. Olağan Kongresi, Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Divan Başkanlığı'nı AK Parti Samsun İl Koordinatörü Cumhur Ünal'ın yaptığı kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç ile Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. İki adayın yarıştığı seçimlerde, genel merkezin belirlediği aday Hayri Ağırlar 336 oyun 260'ını alarak başkan seçildi. Diğer aday Şugayip Haliloğlu 76 oyda kalırken, 5 oy geçersiz sayıldı.

YÜZ AKI İLÇE OLDUK

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ise, "Tekkeköy'de oy oranlarımız yüzde 53'lerden yüzde 65'e yükseldi. Hedefimiz yüzde 75 üstü. İnanıyorum ki, ilçemiz 4 yıl içerisinde yüz akı ilçe oldu. İlçenin gelişmesine ve kalınmasında desteklerini eksik etmeyen büyüklerimize teşekkür ediyorum. Kongremiz tüm teşkilatımıza hayırlı olsun" dedi.

KANGREN ÇÖZÜLDÜ

Görevini devreden ilçe başkanı Yusuf Güngör'e teşekkür eden AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman da, "Burada kangren olan belediye başkanlığını kazandıran ilçe başkanımız. Daha önce görev yapanlara da teşekkür ediyorum. Sadece iki aile arasında geçen belediye başkanlığını da AK Parti'ye kazandırmış olduk. Tekkeköy'ün oylarını da yüzde 70'lere çıkarabiliriz" diye konuştu.

NASIL AÇIKLAYACAKSIN?

AK Parti'nin bir dava partisi olduğunu kaydeden önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, "Hedeflerimiz var ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hedeflerimize koşuyoruz. Makamlar gelir geçer, önemli olan gönüllere girmektir. Her zaman makam sahibi olunmaz, önemli olan insanlığa hizmet etmek. CHP'nin Samsun'da bir il başkanı var, o da yeni sayılır. Sürekli bizlerle ve partimizle ilgili bir şeyler söylüyor. Amacı, onu muhatap almamızı sağlamak. Çok az onun istediğini yapacağım. En son 'AK Parti'nin milletvekilleri nerede?' demiş. Sayın Akcagöz, benim bildiğim kadarıyla sen Samsunlusun ve siyasette aktif olduğunu söylüyorsun. Sen 15 yıldır AK Parti milletvekillerinin ne yaptığını görmediysen, bu saatten sonra senin gözünü açacak değiliz. Senin gözün kapalı. Peki Samsun'da yaptığınız organizasyonlarda sizin milletvekilleriniz nerede? Aslında Samsun'daki il başkanına bir şey demememiz lazım, CHP'nin bir İstanbul il başkanı var aman Allahım. Ey Akcagöz, CHP İstanbul İl Başkanı'nın sözlerini nasıl açıklayacaksın biz de görelim. Benim Mehmetçiğim, askerim bu ülkenin geleceği, şerefi, bayrağı, namusu için şehit ya da gazi olacak. Bütün dünyaya gücümüzü gösterecek. Terör örgütleriyle mücadele edecek. Senin İstanbul il başkanın terör örgütlerine 'terör örgütü' diyemeyecek. Sonra sen çıkacaksın Samsun'da bize hesap sormaya kalkacaksın. Hadi canım sen de oradan. Önce bir ne olduğumuzu, kim olduğumuzu anlayalım da ondan sonra sizle konuşalım. Biz seninle belli bir seviyede, Samsun'da siyaset yapan birisi olarak görüşürüz. İl başkanımız sana gereken cevabı verir. Bundan sonra da seninle muhatap olacak değilim" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NIN YOL ARKADAŞLARIYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşları olduklarını ve bunun büyük bir sorumluluk gerektirdiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Bu sorumluluğu omuzlarında taşıyabilenler için bu görevler büyük anlam ifade eder. Bu görevlere gelenler, bu teşkilatın bir parçası olanlar, bu sevgiyi yüreğinde hissedenler, işte onlar partimizin omurgasıdır. Onlar bizim kadın kollarımızdır. Çoluğunu, çocuğunu, evini bir kenara bırakıp kendini dağlara, taşlara, yollara vurunlardır. Onlar gençlerdir, bu ülkenin geleceğine katkı koyanlardır. Bu ülkenin gençleri, kimse kusura bakmasın, AK Parti kadrolarıdır. AK Partililer birbiriyle yarışmaz, sadece hedeflerini gerçekleştirmek için tek vücut olup çalışır. Biz birbirimize omuz verdiğimiz sürece, birbirimizle el ele, kol kola olduğumuz sürece güçlüyüz. Güçsüz olduğumuz noktada bu ülke güç kaybeder. Öyle bir tarihi sorumluluktan bahsediyorum" ifadelerini kullandı.

YENİ BAŞKAN AĞIRLAR

İki adayın yarıştığı seçimlerde, genel merkezin belirlediği aday Hayri Ağırlar 336 oyun 260'ını alarak başkan seçildi. Diğer aday Şugayip Haliloğlu 76 oyda kalırken, 5 oy geçersiz sayıldı. Hayri Ağırlar'ın yönetim kurulunda İlyas Demir, Kenan Tüfek, Adem Yılmaz, Dursun Kıllı, Mehmet Can, Aslan Şahin, Emre Tekinarslan, Rahman Kurtoğlu, Ali Karakaş, Bayram Anıl, Mithat Şenel, Hüseyin Kul, Bayram Kukul, Ali Öztürk, Habib Atasoy, Ahmet Kefeli, Ali Yılmaz, Hacer Ergör, Nuray Şaffak yer aldı.

Zerrin SOMUNCU