Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Kişisel Gelişim Zirvesi' etkinliğe öğrencilerin ilgilisi büyük oldu. AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset üzerine yaptığı konuşmada, 'Yaptığımız işe inanacağız ve inanmadığımız işi de yapmayacağız' dedi.

BU TOPRAKLARA TOHUM BIRAKTI

Kurt, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bizler tarihin gördüğü en kadim, en güçlü devletleri kurmuş bir medeniyetin, bir birikimin torunlarıyız. Amerika bir günde keşfedilmedi, Hindistan'a daha uzak yollardan gitmek bir anda akıllara gelmiş bir durum değildi. Ne oldu, Osmanlı'dan geçiş izni alamadılar yıllar boyu kendilerine çözüm yolu aradılar ve bu coğrafi keşiflere neden oldu. Her canlı doğup öldüğü gibi devletlerin de ömrü vardı, Osmanlı Devlet'i de yıkılmadan önce büyüklüğünü gösterdi ve bir tohum bıraktı bu topraklara. O da Türkiye Devleti arkadaşlar. Bize bırakılan mirasın, sorumluluğun ve tarihsel misyonumuzun gereği yaptığımız işte en iyisini başarmak zorundayız. Mühendis olarak alanında tek ve en iyisi olmalıyız, doktor olarak en başarılısı olmak zorundayız, önce yaptığımız işe inanacağız ve inanmadığımız işi de yapmayacağız."

Konuşmaların ardından tüm konuk konuşmacılar öğrencilerin kendilerine yönelttiği soruları yanıtladı ve kendi adlarını taşıyan fidan sertifikalarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Oğul'un elinden aldı.